“Önceliğimiz bütünlük ve huzur”

Hatay´da ‘düşündüren gelişmeler yaşandığını belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Önceliğimiz bütünlük ve huzurdur” dedi.

20.07.2017 10:54:39 0
“Önceliğimiz bütünlük ve huzur”

 

Suriye olaylarının başlamasından itibaren 2 yıl boyunca tüm Hatay´ı dolaşarak belediye başkanlarıyla, muhtarlarla ve kanaat önderleriyle 2 bin 500 civarında toplantı yaptığını belirten Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, “O zamanlar kendi partim beni çok eleştirdi. Ben bunları siyasi rant için değil ihtiyaçtan yaptım. Şimdi de aynı noktadayım. Siz şimdi mezhep çatışmasını burada yaptırmak isteyen bir zihniyet yok diyebilir misiniz?” dedi. Savaş, Hatay´ın belediye başkanlığına bütünlüğe olan ihtiyaçtan dolayı aday olduğunu, bunu AKP döneminde de şimdi de savunduğunu söyledi.
Hatay´ın çok kimlikli ve çok kültürlü yapısı yanında yüzde 97´si aynı dinin mensuplarının oluşturduğu topluluğa sahipken, çatışmanın mezhepler üzerinden denebileceğine dikkat çeken Başkan Savaş, kimsenin mezhebini sorgulamadıklarını, ancak birbirine yakın insanları bölmek isteyenlerin fitne üretebileceği endişesini taşıdıklarını kaydetti. Savaş, özel bir televizyon programında yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yüzden her iki tarafın da çok akıllı, şuurlu ve dikkatli olması lazım. Biz bugüne kadar nasıl kardeşçe yaşayıp paylaştıysak ve gelecekte çocuklarımıza huzurlu bir ortam bırakmak istiyorsak ona göre davranmalıyız. Ve fitneye de fırsat vermememiz gerekir. Hatay´da sürekli fitne çıkarmak için uğraşıyorlar. Sizler benim kadar göremeyebilirsiniz. Ama ben görmek zorundayım. Görmesi gereken makamdayım. Biz bu konuları siyasi rant için konuşmuyoruz. Ben bu makamdaysam bizim önceliğimiz bütünlük ve huzur. Daha sonra da Hatay´daki yapılması gereken hizmetler.”

“Düşündüren gelişmeler yaşanıyor”
Hatay´ı Türkiye´nin atardamarı olarak da tanımlayan Başkan Savaş, son zamanlardaki gelişmelerin düşündürücü olduğunu vurguladı. Savaş, şöyle konuştu: “Son zamanlarda gittikçe bizi düşündüren gelişmeler yaşanıyor. Siz bir şehre fitneyi soktuktan sonra o şehir iflah olmaz. Tıpkı Suriye´de olduğu gibi. 6 yıldır kardeş kardeşi öldürüyor. Dünyanın her tarafından gelen gruplar var. Ve bu grupları da yönetenler belli. Ama ölenler ise Ortadoğu´daki çoğu Müslüman insanlar. Savaş ve rant Ortadoğu´da. Rantı da savaşı çıkaranlar yiyor. Yani her yönüyle zarardalar. Yüz senede de olsa o savaş psikolojisini insanların aklından silemez ve tamir edemezseniz. Bu kaos ortamının sona ermesi için siyasi partinin temsilcileri ve önemli makamlardaki insanlarımız konuşmuyor veya çaba sarf etmiyorsa orada bir sorun var demektir. Çünkü o kadar kritik bir coğrafyada yaşıyoruz ki burası Türkiye´nin atardamarı. Buradaki fitneyi önlemek zorundayız. Bizim insanlarımız Allaha şükür entelektüel, kavrayabilen, bütüncül ve her renge bakabiliyor. Bu bizim en büyük kazancımız. Biz böyle olmak zorundayız.”

İktidar olmanın da muhalefette olmanında sorumluluklarına dikkat çeken, Hatay´da fitneye neden olabilecek hiçbir oluşuma katkı vermeyeceğini ifade eden Başkan Savaş, Büyükşehir belediye başkanlığına kentin bütünlüğü ve huzuru için aday olduğunu vurguladı. Savaş, şu değerlendirmeyi yaptı: “Ben bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Benim birinci görevim iktidar şımarıklığı yapmak değil. Birinci görevim bu şehirdeki huzuru sağlamak ve herkesin oyunun içinde olduğu bir belediyeyi hissettirmek. Bana hangi renkten gelirse gelsin haklı bir gerekçesi varsa onun işi yapılması lazım. Farklı partiden geldiğinden dolayı benim işimi yapmıyor denilirse o benim bittiğim gündür.”


Anahtar Kelimeler: Önceliğimiz bütünlük huzur

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23