Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

İstanbul Eyüp'te bulunan özel bir okulda müdür olarak görev yapan emekli öğretmen İbrahim Oktugan'ın, bir öğrencisi tarafından öldürülmesine, eğitim alanında örgütlü meslek kuruluşları tepki gösterdi.

EĞITIM 8.05.2024 08:32:00 0
Okulda öğretmene şiddete

İskenderun/SES

Öğretmene yönelik saldırının eğitimcileri derinden üzdüğünü ifade eden Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, "Toplum olarak hayatımızın her aşamasında; evde, sokakta, iş yerlerinde her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusu, okullarımızı da sarmalamış, eğitim emekçilerini de şiddetin hedefi haline getirmiştir. Son olarak bugün (dün) İstanbul'da yaşandığı gibi ölümle sonuçlanan ağır sonuçların ortaya çıkmasına neden olmuştur" dedi.
Türkiye’nin her yerinde, eğitim kurumlarında birbirine benzer şekillerde eğitim emekçilerini hedef alan şiddet olaylarının yaşanmasının, şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılması, eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerektirdiğini anlatan Ünsal, "Yaşanan bu şiddet olayları adeta bir bakanlık politikasına dönüştürülen eğitim emekçilerinin itibarsızlaştırılmasından ayrı düşünülemez. Bugün bir Eğitim emekçisini hayattan koparan ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci ya da veli oluşu, ne de öğrencinin uyruğu ile ilgilidir. Bizzat bakanın yaptığı açıklamalarla eğitim sisteminin tüm başarısızlığının nedeni olarak öğretmenlerin gösterilmesi, CİMER uygulamasının velilerin elinde bir sopaya dönüştürülmesi, MEB’in eğitimde yaşanan tüm sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmeni ve idarecileri veli ve öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakması, bugün yaşananlara zemin oluşturmuştur. Okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta öğretmenleri, eğitim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir. Okulda şiddet olaylarının durması için Milli Eğitim Bakanlığını acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz. Yıllardır yaptığımız tüm uyarılara rağmen alınmayan önlemler nedeniyle dün 40 yılını çocukların eğitimine adamış bir öğretmen arkadaşımızı, maalesef bakanlığın ideolojik örgütlenme alanına çevirdiği, yap boz tahtasına dönüştürdüğü eğitim politikalarının sonucu olarak kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Antakya'da basın açıklaması yapılacak

Eğitim-Bir-Sen Hatay İl Başkanı İsmail Bayrakdar, yarın (10 Mayıs Cuma), "Eğitimciye şiddete hayır" konulu basın açıklaması yapacaklarını belirtti. Bayrakdar, "Son günlerde ülkemizde eğitimci ve öğretmenlere yönelik artan şiddet eylemleri nedeniyle 10.05.2024 Cuma saat 11.00'da sendika il binamızın önünde 'Eğitimciye Şiddete Hayır' konulu basın açıklamamız olacaktır" açıklamasını yaptı ve gazetecileri açıklamaya katılmaya davet etti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00