Öğretmene karşı şiddet kınanıyor

Türk Eğitim-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun, öğretmene yönelik şiddeti kınadı ve geleceğe sahip çıkılması için öğretmenlere sahip çıkılmasını istedi.

20.12.2017 10:07:10 0
Öğretmene karşı şiddet kınanıyor

 İzmir´in Ödemiş ilçesindeki Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen´in iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürülmesini kınayan Solğun, şu açıklamayı yaptı: 'Şiddeti nefretle kınıyor, reddediyor, telin ediyoruz. Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yek vücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz. Öğretmene uygulanan şiddet olayları vuku bulduğunda, sorumluluk makamlarını işgal edenlerin de kınama mesajlarını tabii ki olumlu buluyoruz. Ancak, yetki sahibi olanların, sadece kınamakla yetinmesini bir zafiyet olarak gördüğümüzü ve kendilerinden daha somut adımlar atmalarını da beklediğimizin bilinmesini istiyoruz. Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Psikolojik danışmanlık hizmetlerinin etkin hale getirilmesi, disiplin yönetmeliklerinin yetersizliklerinin giderilmesi, okullarda güvenlik önlemlerinin alınması vs. gibi düzenlemelerin yanı sıra hepsinden öncelikli olarak öğretmenlerin itibarının artırılmasına yönelik tedbirlerin alınması kaçınılmazdır.'

´Oyuncak silahını at, hediyenyi al´ kampanyası
Antakya´daki Hatay Fenerbahçe İlkokulu Sınıf öğretmeni Özgür Cihan Tahiroğlu, ´Oyuncak silahını at, hediyenyi al´ kampanyası başlattı. Kampanyasını 30 Kasım 2017 tarihinde, okulda başlattığı belirtilen öğretmen Tahiroğlu´nun projesinin amacının, öğrencilere şefkat ve merhamet duygularını kazandırmak, şiddet içerikli oyun ve oyuncakların çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmek olduğu belirtildi. Kampanya kapsamında, oyuncak silahlarını okula getirip çöpe atan öğrencilere çeşitli hediyeler veriliyor. Kampanyanın 2017-2018 eğitim-öğretim yılı boyunca uygulanacak olan projeden olumlu sonuçlar alındığı takdirde yaygınlaştırılması ve sürekliliğinin sağlanması için çalışmaların devam edeceği ifade edildi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90