Ödemede komisyon istemi CİMER´e iletildi

Aksagaz´ın ödemelerde online seçeneği sunmaması, banka üzerinden yapılan ödemelerde ise 7,41 lira komisyon alması, CİMER´e şikayet edildi.

GÜNCEL 21.04.2021 14:59:30 0
Ödemede komisyon istemi CİMER´e iletildi

Akın Bodur/İskenderun

 CİMER´in işleme aldığı şikayet dilekçesi önce Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına, oradan da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanlığına iletildi.

Kredi kartıyla ödemeye 7,41 lira komisyon alınıyor
CİMER´e (Cumhurbaşkanlığı İletişim merkezi) şikayette bulunan Mükremin Kurtcephe, başvurusunda şunlara yer verdi: 'Aksagaz Çukurova İskenderun ve çevresindeki ilçelere hizmet vermektedir. Pandemi nedeniyle ödeme yapmayı online yapmak istediğimizde sitelerinde ödeme seçeneği sunulmamakta. İşyerleri önünde sıra beklemek için bir sundurma dahi olmadığından, yağmurda ve sıcakta durup sıra beklemek zorunda bırakmakta. Kredi kartıyla banka üzerinden ödeme yapmak istediğimizde ise banka tarafından 7,41 lira komisyon kesilmektedir. Şehrin dış mahallelerinde oturanlar yazıhanelerinde borç ödemek istediklerinde kuyrukta beklemek zorundan kaldıkları gibi, iki dolmuş değiştirdiklerinden 14, Tl dolmuş parası ödemekleteler. Elektrik, su, internet ve telefon faturalarını online öderken doğalgaz ödemesi için, bankalara komisyon, dolmuşçulara ücret, aksagaz´ın işyeri önünde sıra bekleme eziyetine katlanmak zorunda değiliz. Aksagaz online ödeme sunmaktan aciz mi? Kaçınmakta mı? 01-03-2021 tarihinde yapmış olduğum şikayeti de bugüne kadar savsaklayıp, online ödeme seçeneği hizmeti vermemektedir. Bu hizmeti sunamıyorsa sözleşmesinin feshinin yapılmasıyla, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının bu hizmeti verebilecek başka bir yüklenici bulunmasını, İskenderun ve çevresinde ikamet edenler adına talep ederim.'

 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88