´O, kalemiyle mücadele etti´

Cumhuriyet Gazetesinin 25 yıl önce suikast sonucu öldürülen yazarı Uğur Mumcu, mum, karanfil ve Selda Bağcan´ın 'Uğurlar olsun' şarksıyla anıldı.

İSKENDERUN 24.01.2018 17:31:25 0
´O, kalemiyle mücadele etti´

Akın Bodur/İskenderun

Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şubesi de dün akşam dernek binasında anma etkinliği düzenledi. Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ve CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Mumcu için Ankara´daki evinde düzenlenen anma etkinliğine katıldı.
CHP İskenderun İlçe örgütünde düzenlenen anma töreninde, Mumcu´nun hayatanı ve mücadelesini anlattığı biyoğrafisini okuyan partinin ilçe kadın kolları başkanı Muhsine Korkmaz, O´nun, Rabıta, 12 Eylül, Papa sikasti, Mossad-Barzani-CIA bağlantısı, silah kaçakçılığı gbi birçok konuyu inceleme yazısı yazdığını ve bunları kitap haline getirdiğini anımsattı.

´Mumcu, kirli oyunlara karşı kalemiyle mücadele etti´
Korkmaz, 'Mumcu, emperyalistlerin çıkarları için oynadığı kirli oyunlarına karşı kalemiyle mücadele etti. Aydın, vatansever kişiliğiyle bırakan Mumcu, iz bırakanlar arasındadır' dedi. İSDEMİR emeklisi Faruk Atalay da, gözyaşları arasında Uğur Mumcu´nun ölümünden sonra yazdığı 'Yaşıyorum' ve 'Anıtkabir bir sevinçli, bir kızgın' adlı şiirlerini okudu.

´CHP, geleceği Uğur Mumcu´nun değerleriyle inşa etmekte´
Mumcu´nun karanlık eller tarafından katledildiğini belirten CHP ilçe sekreteri Yılmaz Akbay ise, Mumcu´nun, bilgi sahili olunmadan fikir sahibi olunmamasını öğütlediğini anımsattı. Akbay, 'Günümüzde küresel aktörerin güç yarışına girdikleri Ortadoğ´da yaşanan gelişmeleri çevrek yüz yılı aşkın bir süre önce görmüş ve bunları korkmadan yazıya dökmüştü. Buna karşılık gözlerinin önünde gerçekleşen haksızlıkları, halka zulmü ve yönetenlerin yalan-dolan icraatlarını görmeyen, duymayan ve gerçekleri çarptırarak halkı aldatan sahibinin sesi medya memurları Uğur Mumcu´yu asla anlamayacaklardır. Adalet ve demokrasinin karanlığa hapsolmaması adına kalemleriyle, aklıyla, sanatıyla ışık tutanlar vardır ki onlar, adaletin olmadığı ülkelerde fazla uzun bir hayat süremezler. Ya da yaşamları, işleri, ekmekleri sürekli tehdit altındadır. Çünkü yazdıkları, çizdikleri, söyledikleri ile ayağına baktıkları karanlık güçlerin soğuk nefesi sürekli enselerindedir. Ancak şu da bilinmelidir ki, bu toraklarda Mustafa Kemal Atatürk´ün yolundan yürüen, Kuvay-ı Milliye ilke ve anlayışını benimsemiş, Cumhuriyet sevdalıları var oldğu sürece hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. CHP, geleceği Uğur Mumcu´nun değerleriyle inşa etmektedir' dedi.
Mumcu´nun, sorgulayan ve korkusuzca mesleğini yapan bir gazeteci olduğunu, bu kararlık ve değerere sahip çok sayıda gazteci yetiştirdiğini ifade eden CHP ilçe sekreteri Akbay, ülkemizin birçok aydın, gazeteci ve özgürlük savaşçısını pusularda yitirdiğini kaydetti.
Bu haftayı Uğur Mumcu Haftası olarak belirlediklerini ve partililerine Mumcu´nun kitaplarını okumaya ve okutmaya çağırdıklarını ifade eden Akbay, Mumcu suikastinin arkasındaki karanlık güçlerin, Mumcu´nun temsil ettiği Kuva-ı Milliye ruhunu hedef aldığını da söyledi.

´Anılıyor olması, haklılığını kanıtlamakta´
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Uğur Mumcu´nun katledilişinin 25. yılında, Ankara´daki evinde gerçekleştirilen anma etkinliğine katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, svil toplum örütlerinin de katıldığı anma törenine CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu ile birlikte giden Yaman, Mumcu´yu 'Kalemini kıran karanlığı, biz aydınlığımızla boğacağız” sloganıyla andı. Yaman, 'Gazeteci Uğur Mumcu´nun, 25 yıl sonra bile hala dünmüş gibi anılıyor olması; yazılarının, yaşam şeklinin haklılığını bir kez daha kanıtlamaktadır. Gazetecilik tarihinde derin izler bırakan, ülkesi için kalemiyle mücadele vermiş, gazeteci Uğur Mumcu´ yu, katledilişinin 25.yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyorum' değerlendirmesini yaptı.


Anahtar Kelimeler: kalemiyle mücadele etti

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00