Nevruz kutlaması Yıldırımtepe´de

Bazı takvimlerde yılın ilk gününü temsil eden, Baharın gelişi, barış, dostluk ve kardeşlik anlamına gelen Nevruz, bu yıl da İskenderun´da Yıldırımtepe´de kutlanacak.

GÜNCEL 16.03.2018 10:04:43 0
Nevruz kutlaması Yıldırımtepe´de

 

Tertip Komitesi adına katılım davetinde bulunan Muhsine Taşan, “Yaklaşmakta olan baharın coşkusu, güzel günlere olan inancımızla İskenderun halkının nevroz bayramını şimdiden kutluyor ve tüm halkımıza çağrıda bulunuyoruz” dedi.
İskenderun´da Nevruz kutlamalarının21 Mart´ta Yıldırımtepe Mahallesi´ndeki alanda saat 10.00´da başlayacağını duyuran Taşan, yaptığı yazılı çağrıda hazırlıkları ‘barışa olan özlemle´ yürüttüklerini, nevruz buluşmasında binlerce insanın tek ses, tek yürek olarak, barışa ses vereceğini kaydetti. Nevruz´da bu yıl barışın inşasının temel gündem maddesini oluşturacağını da kaydeden Taşan, şunları kaydetti: “Ülkemizin ve tüm Ortadoğu´nun tarihi bir dönemeçten geçtiği bugünlerde yeni bir Nevrozu karşılamaya hazırlanıyoruz. Halklarımızın barış ve özgürlük taleplerinin her geçen gün daha da güçlendiği, buna karşın AKP iktidarının dünden daha baskıcı ve otoriter bir karaktere büründüğü bir dönemi yaşıyoruz. Şuna inanıyoruz ki, bu ülkeye barış, eşitlik, demokrasi ve özgürlük, egemenlerin lütfuyla gelmeyecek. Onu; emekçilerin, kadınların, gençlerin, kimlik ve inançları nedeniyle ötekileştirilenlerin, tüm ezilen ve sömürülenlerin mücadelesiyle bizler, yani halklar inşa edeceğiz. Çünkü, barışı halklar yapacaktır ve halkların barış özleminin önüne geçmeye hiç kimsenin kudreti yetmeyecektir. Demokrasi ve özgürlükler gelişmeden, Kürt sorunu başta olmak üzere bu ülkenin temel sorunlarının çözülemeyeceği aşikardır. İktidarı; emekçilerin, kadınların, gençlerin, farklı kimlik ve inançlardan tüm ezilenlerin eşitlik, demokrasi ve özgürlük taleplerine kulaklarını tıkamamaya, tekçi ve baskıcı devlet anlayışına son vermeye çağırıyoruz.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88