Mültecilerin sorunlarının çözümüne 'alternatif arayış'

Reyhanlı Ticaret Borsası Başkanı Karaca: Bölgemiz sürekli göç almaktadır. Bu nedenle hemen hemen tüm sektörde Suriyelilerin ticarette yer aldığını görmekteyiz.

HATAY 20.04.2019 09:46:51 0
Mültecilerin sorunlarının çözümüne

İTSO yönetimi, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası ile Reyhanlı Ticaret Borsasına nezaket ziyaretinde bulundu. İTSO yönetimi, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu ve yönetimine yaptığı ziyarette, bölgede yaşanan sorunların çözümü noktasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. 

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette ağırlıklı olarak, bölge ekonomisi, Sınırda yaşanan sorunlar, Suriye´den Hatay´a ve sınır illerine gelen mültecilerin durumları görüşüldüğü ifade edildi. Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zaroğlu, “Suriye´de yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle göç etmek zorunda kalan mülteciler Hatay, Kilis, Şanlıurfa başta olmak sınır illerine göç ettiler. Reyhanlı´da bu göçlerden en çok nasibi alan sınır ilçemiz. Reyhanlı´da yaşayan 97 bine yakın ülke vatandaşımız bulunurken, 127 bine yakın da Suriyeli göçmen şehirde yaşamaktadır. Bölgede tarım, ticaret, nakliye ve lojistik sektörlerinde iş insanlarımız ticari faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

Reyhanlı Ticaret Borsası yönetimine yapılan ziyarette ise oda başkanı Bülent Karaca, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Son yıllarda özellikle Suriyeli göçmenlerin Reyhanlı´ya yerleşmesi ile sınırda hareketlilik yaşanmaktadır. Bölgemiz sürekli göç almaktadır. Bu nedenle hemen hemen tüm sektörde Suriyelilerin ticarette yer aldığını görmekteyiz. Temennimiz, sorunların çözülmesi ve sıkıntıların giderilmesidir. Hatay´ın sivil toplum kuruluş temsilcileri olarak bu konuları her platformda gündeme getiriyoruz. El birliği ile Hatay´ın ekonomik, ticari ve kültürel yönden gelişmesi için çaba sarf etmeliyiz. Bu konuda Ticaret Oda ve Borsa Başkanlarımız ile zaten birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmekteyiz. Bu gün sizleri de yanımızda görmek, bizleri onurlandırmıştır. Açıklamaya göre, İTSO Başkanı Levent Yılmaz da şunları söyledi: 'Suriye´de yaşanan iç karışıklıklar maalesef tüm sınır illeri gibi Hatay´ı ve ilçemiz İskenderun´u da etkiledi. Gerek Reyhanlı, Antakya, İskenderun gerekse diğer ilçelerde yaşayan mültecilerin sorunlarının çözümü noktasında bizler de çeşitli alternatif arayışları içerisindeyiz. Bu sorunların çözümü noktasında odalar olarak bu sorunların en yetkili birimlere iletilmesi noktasında çalışmalarımız bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Hatay´ın barış ve huzur kenti olduğunu da her platformda anlatıyoruz. Bu birlikteliğimizin devam etmesini temenni ediyoruz.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04