MKÜ'ye kornea nakil merkezi 

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından kornea nakil merkezi olarak yetkilendirildi.

SAĞLIK 14.09.2022 16:24:00 0
MKÜ

İskenderun/SES
MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağrı İlhan'ın sorumluluğunda kurulan Kornea Birimi ve Kornea Nakil Merkezi faaliyetine başladı.
Bugüne kadar Hatay’da kamu hastanelerinde yapılamayan kornea naklinin MKÜ hastanesinde yapılmaya başlamasıyla hastalar kornea nakli için Adana, Gaziantep, Ankara gibi büyük kentlerdeki sağlık merkezlerine gitmek zorunda kalmayıp, aynı tedaviyi Antakya'da da alabileceği belirtilen üniversitenin açıklamasında merkez hakkında değerlendirmede bulunan Doç. Dr. İlhan, şunlara yer verildi: "Kornea gözün en ön kısmındaki saydam tabakadır. Bu organın hastalıklarında saydam tabaka saydamlığını yitirebilir ve kalıcı görme azlığı gelişebilir. Böyle durumlarda hastalıklı korneayı yeni bir kornea ile değiştirme yani kornea nakli işlemi hastanın görme düzeyini artırabilir. İlde geçirilmiş kornea hastalığına bağlı görme azlığı hatta körlük yaşayan birçok hasta olmasına rağmen bu hastaların büyük kısmının tedaviye ulaşamadıklarını gördük ve hastalarımıza bu hizmeti sunmak için eksiklerimizi giderdik. Gelinen bu noktada Mustafa Kemal Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı tarafından kornea nakil merkezi olarak yetkilendirildi ve merkezimiz hizmet vermeye başladı. Hedefimiz çok kısa bir süre içinde kornea hastalıklarının tedavisinde güncel tıbbi uygulamaların tamamını hastalarımız için ulaşılabilir hale getirmek ve yapacağımız çalışmalarla bu bilim dalında öncü bir rol oynamak."
 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,81% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2457,60% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00