MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön Lisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 24 Mart 2024 Pazar günkü 32499 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi

EĞITIM 26.03.2024 15:39:00 0
MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

İskenderun/SES

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön Lisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 24 Mart 2024 Pazar günkü 32499 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. 8 maddede değişikliğe uğrayan yönetmelikte; Kavram, kapsam, mevzuat, yetkilendirme, sınav ve ödüllendirme konularında kayda değer değişiklikler yapıldı. 

12/9/2015 tarihli ve 29473 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler şu şekilde:

Madde 1: 12/9/2015 tarihli ve 29473 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 4. maddesinin birinci fıkrasının h bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“h) Yönetim Kurulu: İlgili fakülte, yüksekokul, konservatuvar ve meslek yüksekokulunun yönetim kurulunu,”

Madde 2: Aynı yönetmeliğin 9. maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “İngilizce” ibareleri “yabancı dil” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddenin dördüncü fıkrasında yer alan “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı” ibaresinden sonra gelmek üzere “(ÖSYM)” ibaresi eklenmiştir.

Madde 3: Aynı Yönetmeliğin 10. maddesinin birinci fıkrasının c bendinde yer alan “Bakanlar Kurulunca” ibaresi “İlgili mevzuat hükümlerine göre” şeklinde değiştirilmiş, aynı maddenin üçüncü fıkrasında yer alan “seçme” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve yerleştirme” ibaresi eklenmiş, aynı maddenin dördüncü fıkrasında yer alan “Üniversitelerarası Kurul” ibaresi “Senato” şeklinde ve aynı maddenin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(5) Üniversiteye kayıt hakkı kazanan aday; Yükseköğretim Kurulu ve Senato tarafından belirlenen esaslara göre ve ilan edilen süreler içinde, kendisi veya noter tarafından yetkilendirdiği vekili aracılığıyla kesin kaydını yaptırır. Kayıtlar e-Devlet üzerinden de yapılabilir. Öğrenci güncel tebligat adresini kayıtlı olduğu birime bildirmek zorundadır. Aksi durumda kayıt sırasında öğrencinin beyan ettiği adres tebligat adresi olarak kabul edilir.”

Madde 4: Aynı Yönetmeliğin 15. maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “kaldıkları” ibaresi “başarısız oldukları” şeklinde değiştirilmiş, aynı maddenin dördüncü fıkrasında yer alan “Eğitim-öğretim planlarından” ibaresi “Müfredat programından” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(10) Öğrenci seçmeli bir dersten başarısız olduğunda, bu ders yerine farklı bir seçmeli ders alabilir.”

Madde 5: Aynı Yönetmeliğin 23. maddesinin altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(6) Programın süresi sonunda, disiplin cezası almamış, mezuniyet genel not ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olan mezunlar “onur”, 3,50 ile 4,00 arasında olan mezunlar ise “üstün onur”  öğrencisi olarak tanımlanır. Bu değerlendirmeler not belgesinde belirtilir. Öğrenci talep etmesi halinde onur veya üstün onur belgeleri verilir.”

Madde 6: Aynı Yönetmeliğin 33. maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan “Öğrencinin” ibaresinden sonra gelmek üzere “askerlik” ibaresi eklenmiş, aynı fıkranın (ğ) bendinde yer alan “Kültürel, bilimsel” ibaresi “Öğrencinin kültürel, bilimsel, sanatsal” şeklinde değiştirilmiş, üçüncü fıkrasında yer alan “yüksekokul” ibaresinden sonra gelmek üzere “, konservatuvar” ibaresi ve dördüncü fıkrasında yer alan “yüksekokul” ibaresinden sonra gelmek üzere “, konservatuvar” ibaresi eklenmiştir.

Madde 7: Aynı Yönetmeliğin 35. maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 35- (1) İlgili mevzuat hükümlerine göre yönetim kurulunun karar almış olması durumunda öğrencinin kaydı silinir. Kayıt sildirme kararı öğrencinin adresine yazı ile bildirilir. Öğrenci güncel tebligat adresini kayıtlı olduğu birime bildirmek zorundadır. Aksi durumda kayıt sırasında öğrencinin beyan ettiği adres tebligat adresi olarak kabul edilir.

(2) Öğrenci kendisi veya noter tarafından yetkilendirdiği vekili aracılığıyla dilekçe vererek kendi isteği ile kaydını sildirebilir.”

Madde 8: Aynı Yönetmeliğin 38. maddesinin üçüncü ve altıncı fıkraları yürürlükten kaldırılmış ve aynı maddenin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(4) Diplomaların ön yüzünde; öğrencinin T.C. kimlik numarası, adı-soyadı, diploma numarası, mezun olduğu bölümün/programın adı, mezuniyet tarihi, Kare Kod (T.C. Kimlik Numarası, Adı Soyadı, Baba Adı, Anne Adı, Doğum Yeri, Doğum Tarihi, Üniversite Kayıt Tarihi, Diplomanın Düzenlendiği Tarih, Öğrenci No ve Doğrulama Kodu) fakültelerde Rektörün ve Dekanın, yüksekokul, konservatuvar ve meslek yüksekokullarında ise Rektör ve Müdürün imzaları bulunur.”

Madde 9: Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 10: Bu Yönetmelik hükümlerini Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü yürütür.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19