Milli Ağaçlandırma Günü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonuyla ülke genelinde düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde, saat 11.11 fidan dikimi töreni yapıldı.

GÜNCEL 11.11.2020 15:42:03 0
Milli Ağaçlandırma Günü

İskenderun/SES
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonuyla ülke genelinde düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde, saat 11.11 fidan dikimi töreni yapıldı. Fidan dikim töreni ilin farklı kent ve yerlerinde yapıldı. Hatay´da da Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Valiliği işbirliğiyle 'Geleceğe nefes' adlı etkinlik Belen´de düzenlendi. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Milli Ağaçlandırma Günü için Belen´de yapılan fidan dikimi etkinliğinde, geleceğe nefes olmak amacıyla bir fidanı toprakla buluşturdu.

/resimler/2020-11/11/1719214493198.jpg
İskenderun Kaymakamı Yönden, Milli Ağaçlandırma GüHatay Valisi Rahmi Doğan, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın himayelerinde başlayan “11 Kasım Ağaçlandırma Seferberliği” kapsamında 81 ilimizde eş zamanlı olarak düzenlenen ´Geleceğe Nefes Ol´ etkinliğine katıldı.
Belen´deki törende ağaçlandırma çalışmalarına en yüksek bağışlarından dolayı İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´ya, teşekkür sertifikası veren Hatay Valisi Rahmi Doğan, 'Hatay bu yıl orman yangınları ile çok gündeme geldi. Bu hepimizi üzdü. Orman yangınlarında ağaçlarımız yanarken elbette ki ciğerlerimiz de, yüreklerimiz de yandı. O zaman da yanan yerleri bu arazileri tekrar ağaçlandırarak yeşil fidanlarla buluşturacağız demiştik. Bunun sözünü yerine getirmek üzere bir araya geldik. Biz millet olarak yeşile önem veren insanlarız. Bir takım şaibeler ile insanlarımızın kafası karıştırılmak istendi, ancak bugün burada şunu görüyoruz ki burada yapılan faaliyet ortaya atılan bu iddiaların gerçekle bağdaşmadığını, ortaya atılan bu hususların insanların kafasını karıştırmaktan öteye gitmediğini göstermiş oluyor. Sayılar rakamlar çok büyük ifade edildi. Toprakla buluşacak ağaçların sayısı yanan ağaçların birkaç katı fazlası olacaktır. Önümüzdeki bahar aylarında ve gelecek günlerde bunu devam ettireceğiz. Türkiye´nin her tarafından vatandaşlarımızdan destek gördük. Destekleri de yapmış oldukları bağışlar gösteriyor, gönderdikleri fidanlar toprakla buluşuyor. Önümüzdeki hafta yine İstanbul´dan binlerce fidan geliyor. Orman Bakanlığının açtığı hesaplara gelen bağışlar var, bu bağışlarla alınan bu fidanları toprakla buluşturacağız' dedi. Vali Doğan ve protokol üyeleri ile birlikte fidan dikimi yaptı. Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Tolga Depci, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu ve kurum müdürlerinin de katıldığı törende konuşan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç ise şunları söyledi: '11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramında 81 ilde, 922 ilçede daha yeşil bir Türkiye için milyonlarca ağacı geleceğe nefes miras bırakarak, bugün fidan yarın nefes sloganıyla dünyaya nefes alıyoruz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan ağaçlandırma seferberliğinde ülkemizin orman varlığı 1999 yılında 20.8 milyon hektar iken bugün 22. 6 milyon hektar olmuştur. Yaklaşık 1.800.000 hektar orman varlığımızı arttırarak ülkemizin yüzde 28,6 orman haline gelmiştir. Orman varlığımızı 2023 yılında yüzde 30 a çıkarmayı hedefliyoruz.'
'Çevre seferberliğiyle ekolojik bakımdan zenginliğe ve bitki çeşitliliğine sahip olan ülkemizde ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırarak, su ve bitkiler arasındaki dengenin yeniden oluşması, güzide bir biyolojik çeşitliliğin gelişmesine de ciddi bir katkı sağlanmaktadır' ifadesini belirten kaymakam Yönden de fidan dikimine ilişkin yaptığı değerlendirmede şu açıklamayı yaptı: 'Sanayileşmenin ve teknolojinin ivme kazandığı ve doğanın bilinçsizce kullanıldığı günümüzde, hava, su, toprak ve bunların oluşturduğu tabiat güzelliklerimizin korunması gün geçtikçe önem kazanan bir konu olarak hep gündemimizde yer almaktadır. Gelecek kuşaklara sağlıklı temiz bir çevre, yeşil bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya bırakmanın en önemli yolu, ormanlarımızın korunmasından, geliştirilmesinden ve genişletilmesinden, ayrıca da erozyonun önlenmesinden geçmektedir. ´Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz´ diyen kutsal bir ecdadın torunları olarak, ülkemiz orman sahası ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik etmek suretiyle, toprak, su ve bitkiler arasındaki dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, çevreye karşı duyarlılık oluşmasına katkı sağlamak hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır. Ormanların gelecek nesillere bırakabileceğimiz önemli miraslardan biri olduğu bilinciyle, çevre değerlerini korumak, tabiat/ağaç sevgisini aşılamak amacıyla Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım günü ve akabindeki süreçte halkımızın fidan dikimine hassasiyet göstermesine dikkat çekiyor, orman ve tabiatın korunması ve yaşatılmasına yönelik görevini hassasiyetle yerine getiren ilgili/yetkili kurum ve kuruluşların merkez ve taşra teşkilatı yöneticileri ve çalışanlarını tebrik ediyorum.'

İMYO yerleşkesine fidan dikimi
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) de ağaçlandırma çalışmasını 11.11.2020 günü saat 11.11´de İskenderun Meslek Yüksek Okulu yerleşkesinde yaptı. ´Geleceğe nefes, dünyaya nefes´ sloganıyla başlatılan fidan dikme etkinliği, üniversitenin Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğretim görevlilerinin müzik dinletisi eşliğinde yapıldı. Ekim ayındaki yangının yol açtığı tahribatın ardından, bölgenin yeniden yeşillendirilmesi çalışmalarında aktif rol oynamaya devam edildiğini belirten İSTE yöneticileri, ilki 13 Ekim´de gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğinin ikincisinin 11 Kasım günü saat 11.11´de yangından etkilenen İskenderun Meslek Yüksek Okulu yerleşkesinde yapıldığını açıkladı.

Samandağ´da da fidanlar toprakla buluştu
Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Samandağ´da da fidan dikimi etkinliği yapıldı. Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, kurum müdürleri ve öğrencilerin de katıldığı etkinliği değerlendiren Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, ülkede de milyonlarca fidanın toprakla buluştuğu etkinliğin geleceğin Türkiye´si için çok önemli bir adım olduğunu belirtti. Yılmaz, '11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Türkiye´nin 81 ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde ´geleceğe nefes´ olmak için biz de varız. Şehrimizde yanan her fidanın yerine ´Bir yanar, bin ekeriz´ düsturu ile ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek. Milli Ağaçlandırma Günü, geleceğin Türkiyesi için çok önemli bir adım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04