MHP´de İskenderun´dan ´tek aday´

24 Haziran genel seçimlerine yönelik siyasi partiler çalışmalarını sürdürürken, milletvekili aday adayları da partilerine başvuru yapmayı sürdürüyor.

SİYASET 3.05.2018 10:31:20 0
MHP´de İskenderun´dan ´tek aday´

 

Akın Bodur/İskenderun
İskenderun yöresinden Hatay milletvekili adayı olmak için çok sayıda kişi aday adaylığı başvurusu yaptı, bu partilerde başvurular sürüyor. En çok aday adayının AKP´de olduğu ifade edilirken, CHP´de ise partinin Hatay il, Belen, Antakya, Defne, Reyhanlı ve Kırıkhan ilçe başkanları da milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden ayrıldı.

Gül, kentten tek aday mı?
MHP´de, İskenderun bölgesinden tek aday Hatay milletvekili aday adayı olmak için başvurdu. Başvuru yapan kişi, partinin eski ilçe başkanı, milletvekili adayı ve İskenderun Belediye Başkan adayı İbrahim Gül.
İYİ Parti´de ise İskenderun bölgesinden Hatay milletvekili adayı olmak için yapılan başvurunun sürdüğü ancak sayısının az olduğu öne sürüldü. İYİ Parti İskenderun ilçe yöneticileri, başvuruların Ankara´daki genel merkezi ve partinin yereldeki teşkilatına yapılmaya devam etitğini, aday adaylığı süreci bitiminde bunları toplu olarak açıklayacaklarını belirtti.

´Elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik´
Türk Eğitim-Sen Başkanlığı ve MHP´de il YK üyeliği görevlerinde bulunan
Recep Tuncay, partisi MHP´den Hatay Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı. Amacının Hatay sorunları çözmek olduğunu ifade eden Tuncay, 'Hatay halkının sorunları çözmek ve Hatay´ın kalkınmasını sağlamak amacıyla MHP Hatay milletvekili aday adayı başvurumu yapmış bulunmaktayım. Uzun yıllardır edindiğim tecrübeler sayesinde Hatay insanını en doğru şekilde analiz ettiğimi ve sorunlarını en hızlı şekilde çözeceğimi düşünüyor. İnsanımız için elimden geleni yapacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın' dedi. Milliyetçi Hareket Partisi ve genel başkan Devlet Bahçeli´nin15 Temmuz´dan sonra ülke için büyük adımlar attığını belirten Tuncay, 'Biz vatanımız için hiç bir zaman elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik. Hele ki söz konusu vatan olduğunda. 15 Temmuz´dan MHP ve genel başkan Bahçeli ülkenin çıkarları doğrultusunda hainlere karşı savaşmış ve ülkenin bölünmesine, devrilmesine engel olmuştur. Bizim attığımız doğru adımlar sayesinde ülke insanı terör belasından korkmayı bırakmıştır. Yapılan operasyonlar sonucunda Türkiye büyük bir güç haline gelmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi 24 Haziran seçimlerinde bunun mükafatını alacaktır' açıklamasını yaptı.

Ertem: Karanlık günlere sürükleyen iktidardan kurtulacağız
HBB´deki görevinden ayrılan Ahmet dolğun pazar günü Antakya´daki Saklı Ev´de düzenleyeceği kahvaltılı basın açıklaması ile adaylığını açıklayacak.
Hatay Milletvekili ve CHP milletvekili aday adayı Birol Ertem, seçimde halkın demokrasiyi destekleyeceğini ifade etti. Milletvekili Ertem, 'İktidarın bu ülkeyi yönetemediği apaçık ortadadır. Olağanüstü Hal adı verilen sivil darbeyle, medyası susturulmuş, üniversiteleri dağıtılmış, yargısı siyasallaşmış, meclisi işlevsizleştirilmiş, ekonomisi çökertilmiş bir Türkiye tablosu ile karşı karşıyayız. Toplumsal barışın günden güne eridiği; yolsuzluğun, işsizliğin tavan yaptığı; üretimin durma noktasına geldiği, eğitimin içinin boşaltıldığı, terörün en fazla can aldığı, uluslararası ilişkilerde ülkemizin itibarının sıfırlandığı bir dönemden geçiyoruz. 16 yıldır iktidarı elinde bulunduranların yarattığı Türkiye´de gençler korkuyla, işsizlikle, kaygıyla, yoksullukla, umutsuzlukla boğuşuyor. Ülkemizde hayat pahalılığı artıyor, insan hayatının değeri azalıyor. Güzel ülkemiz yanlış politikalarla tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Bu gidişata ´dur´ demek için 24 Haziran günü 80 milyona bir umut olmuştur. Ülkemizi giderek daha karanlık günlere sürükleyen iktidardan 24 Haziran günü kurtularak aydınlık bir geleceğe kavuşacağız. Demokrasimizi, özgürlüklerimizi, parlamenter sistemimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi, tehdit altında olan geleceğimizi bu iktidardan kurtaracağız. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan her bireyin gerekli duyarlılığı gösterip dikta rejimine ´hayır´ deyip, Türkiye Cumhuriyetinin layık olduğu Cumhurbaşkanını seçece
Antakya´da yaşayan gazete sahibi ve iş insanı Tevfik Fazlı Doğan, 24 Haziran seçimlerinde Hatay´dan milletvekili aday adayı olmak için partisi AKP´den başvuru yaptı. AKP Hatay İl Başkan Yardımcılığı göreinde de bulunan Doğan, aday adaylığı başvurusunu il başkanlığına yaptı. Altınözülü olan Doğan, “27. Dönem Ak Parti Hatay Milletvekili aday adaylığı müracaatımı yaptım. Bir dava, gönül, hizmet ve görev adamı olarak ilk günkü aşkla yorulmamak üzere çalışmalarımıza başlıyoruz. Allah bu zor günlerimizde devletimizin, milletimizin ve bizlerin yardımcısı olsun” açıklamasını yaptı. Evli ve iki çock babası olan Doğan, Hatay Zafer Gazetesi, Altınözü Haber Gazetesi, Hatay FM ve Genç Radyonun da sahibi.
AKP´den Hatay milletvekili aday adayı olan Engin Sözer de, Antakya´daki Hatay Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti ve adaylıkla ilgili açıklamada bulundu. Sözer, 'Türkiye´nin kaderiyle birleşen Cumhurbaşkanımız, partimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan´ın kaderinin yanında olmak için aday adayı oldum. Dünyada ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozmak için çabalamaya bende varım' dedi. 1994-1998 yıllarında üniversitede ülkü ocaklarında aktif görev yaptığını anlatan Sözer, 2002 yılında partisi AKP´nin kuruluşunda mahalle temsilciliği, sandık üyelikleri, müşahitlik, sandık başkanlığı görevlerinde bulunduğunu, 2003-2008 yılları arasında AKP Hatay İl İdari Amirliği görevini yürüttüğünü, 2009-2017 yılları arasındaki seçimlerde de il ve ilçe seçim koordinasyon merkezlerinde görev aldığını ifade etti.
Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütünken, istifa edip, milletvekili aday adaylığına birkez daha başvuruda bulunan Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim ise, siyasi partilerden milletvekilliğine aday adayı olan herkese başarı dileğini iletti. Yetim, “Siyasi görüşlerimiz, düşüncelerimiz ve partilerimiz ayrı olabilir. Ama hepimizin ortak bir amacı ve hedefi var, o da hizmet. Bu ülkeye hizmet için yola çıktık. Allah utandırmasın” değerlendirmesinde bulundu. Aday adaylarının seçim süresince seviyeli bir üslup kullanmalarının önemli olduğunu ifade eden Yetim, “Tüm arkadaşlarımızın buna hassasiyet göstereceklerinden eminim. Çünkü bu ülke hepimizin. Aday olalım, olmayalım, bizler yine bu şehirde, bu ülkede yaşayacağız. O yüzden çok seviyeli bir seçim süreci yaşayacağımızı ümit ediyorum” dedi.
TBMM´de çeşitli görevlerde çalışan Kırıkhanlı Reşit Özel de AKP´den HatayMilletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulundu. HGC´ye yaptığı ziyarette açıklamada bulunan Özel, 2010-2011 yıllarında TBMM´de Park ve Bahçeler Müdür Yardımcısı, 2011-2012yıllarında İşletme ve Yapım Müdür Yardımcısı, 2013-2014 yıllarında Genel Sekreterlik Özel Büro Müdürü, 2014-2017 yılları arasında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı Basın ve Halkla ilişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı ile Destek Hizmetleri Başkanlığı Park ve Bahçelerden sorumlu Başkan Yardımcısı örevlerinde bulunduğunu ifade edip, 'Şimdi de milletvekili olarak görev almak istiyorum' dedi.

/resimler/2018-5/3/1034302097241.jpg 

/resimler/2018-5/3/1034569441509.jpg

/resimler/2018-5/3/1035399911154.jpg


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00