Mevziler, ateş altında

Genel Kurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin dün yaptığı açıklamada, ´etkisiz hale getirilen terörist´ sayısının 2.222´ye ulaştığını bildirdi.

TÜRKIYE 2.03.2018 10:12:13 0
Mevziler, ateş altında

Genelkurmay Başkanlığı´ndan dün yapılan açıklamada, 20 Ocak´ta başlayan Zeytin Dalı Harekâtı´na ilişkin şunlara yer verildi: 'Harekâtı kapsamında, kara ve hava operasyonları sonucunda 38 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2222 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.'

Genelkurmay Başkanlığına açıklamasına göre, 28 Şubat 2018 tarihinde, Türkiye-Suriye sınırında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 770 kişi ve Türkiye´den Suriye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan üç kişinin yakalandığı belirtildi.
Afrin kırsalında dün güvenlik güçleri ile terör örgütü PYD arasında çıkan çatışmada yaralanan askerler, Hatay´daki hastanelerde tedavi altına alındı. Çatışma sonrsı bölgeye takviye timler gönderilirken, sınırdaki birlikler de çatışma bölgesi ile PYD´lilerin geçiş güzergahlarını fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla vurdu.

Askere 5 bin kavanoz bal
Payas Belediyesi ve Hatay Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile Zeytin dalı Harekatına katılan askerlere destek olmak amacıyla 5 bin kavanoz bal Hassa Kaymakamlığına teslim edildi.

´Dış mihraklar emellerine ulaşmayacak´
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriye´de yaşanan savaş ortamının Hatay´ı olumsuz yönde etkilediğini ifade etti. Savaş, 'Altı buçuk yıldır komşu ülkede yaşanan savaşın gölgesinde kalan bir şehiriz. Savaştan psikolojik, sosyolojik ve ekonomik anlamda çok etkilendik. Ama Hatay´da huzurumuz hiç bozulmadı. Çünkü insanlarımızın birbirlerine bakış tarzları hep aynıydı. Savaş bittiği zaman misafirlerimizi kendi ülkelerinde daha mutlu olacağını düşünüyor ve kendi ülkelerine gitmelerini bekliyoruz” dedi. Zeytin Dalı Operasyonu´nu Türk milleti ve devleti nasıl destekliyorsa Hatay halkı ve belediye olarak da harekatın desteklendiğini ifade eden Savaş, Ulusal Kanal´a yaptığı açıklamada, 'Devlet de ordumuz da kutsal bir görev yapıyor. Mehmetçiklerimiz sınır bütünlüğümüzü ve Suriye´nin toprak bütünlüğünü sağlamak için orada mücadele ediyor. Terör odaklarını oradan bertaraf ettikten sonra askerlerimiz evlerine sağ salim döneceklerdir. Dış mihraklar Hatay´ı ayrıştırmak isteseler de asla emellerine ulaşmayacaklardır. Bizler Hatay halkı olarak her ne kadar heterojen bir yapıya sahip olsak da homojen düşünceye sahibiz. Hepimiz Türk bayrağının altında mutluyuz ve gururluyuz. Her zaman devletimize ve bayrağımıza saygı ile baktık. Bundan sonra da böyle olacak' değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57