Metrekareye 31 kilo yağmur

İskenderun'da dün yağan yağmur, kentin bazı bölgelerinde cadde ve sokaklar ile bazı ev ve işyerinin su altında kalmasına yol açtı.

21.09.2022 17:11:00 0
Metrekareye 31 kilo yağmur

*Kentte dün sabah yağan şiddetli yağışla, metrekareye 31 kilogram yağmur düştü. İskenderun'da cadde ve sokakların su altında kalmasında kısa sürede düşen şiddetli yağış kadar, yaz döneminde kentte yapılan asfaltlama işleminde mazgalların asfalt altında kalması ve bunların açılmamasının da etkisi bulunuyor. 

İskenderun/SES
İskenderun ve Hatay yöresinde dün başlayan ve etkili olan şiddetli yağış kentte birçok cadde ve sokağın su altında kalmasına yol açtı. İskenderun'da dün gece başlayan ve sabah şiddetini arttırarak etkili olan yağış, şehirdeki bazı ev ve işyerleri  de su altında kalmasına yol açtı. Bölgede etkilen olan yağış bugün ve yarın da sürecek.

Metrekareye 31 kilo yağış düştü
İskenderun Meteoroloji Müdürlüğü, İskenderun'da metrekareye 31 kilogram yağışın düştüğünü ve yağışların yörede 23 Eylül Cuma gününe kadar devam edeceğini belirtti. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü de, yarına (23 Eylül Cuma) kadar hava sıcaklığında 2 ile 4 derece arasında düşüş olmasının beklendiğini açıkladı. Meteoroloji, kuvvetli yağış konusunda da uyardı. Hatay Valiliği aracılığıyla yapılan uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (22 Eylül Perşembe) öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz’de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Hatay’ın kıyı kesimlerinde; Antakya, Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Arsuz, Belen, Samandağ, Yayladağ, Altınözü, Defne'de yerel kuvvetli 30-60 kg/m2 olması beklendiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" değerlendirilmesine yer verildi. 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,19% -0,02
  • EURO

    34,74% -0,28
  • GRAM ALTIN

    2419,28% -1,02
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49