Meclis komisyonlarını CHP belirledi

31 Mart yerel seçiminde belirlenen, 15 AKP ve 17 CHP'li üyeden oluşan İskenderun Belediye Meclisinde, tüm kararlar CHP'nin oyları veya oy çokluğuyla kabul edildi.

İSKENDERUN 13.04.2024 14:44:00 0
Meclis komisyonlarını CHP belirledi

İskenderun/SES
CHP ve AKP gurubundan oluşan  İskenderun Belediye Meclisinde, seçime 'Cumhur İttifakı' adayı olarak katılan ve seçilen MHP'li üyelerin önümüzdeki süreçte ayrı grup oluşturması bekleniyor. CHP'nin siyasi jestlerde bulunduğu maddeler ise oy birliği ile karara bağlandı. Oy farkı nedeniyle kararların CHP gurubu tarafından alınması üzerine İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, "İsterseniz biz öneride bulunmayalım ve komisyonlara siz isim bildirin. Sonucu belli olan bir oylamada, nezaketen tek liste çıkalım" önerisinde bulundu ama bu kabul görmedi.

İmar raporları yeni komisyona bırakıldı

Gündemindeki maddeleri görüşülerek karara bağlayan İskenderun Belediye Meclisi, ilk 8 maddede yer alan Meydan, Karayılan, Azganlık, Sarıseki, Bekbele, Cırtıman, Denizciler, Pirinçlik mahallelerinde önceki dönem imar komisyonu tarafından hazırlanan komisyon kararını görüşmeden, yeni seçilen imar komisyonuna havale etti. Dönmez'in başkanlığında ve en genç üyeler CHP'li Ali Uyar ve İlkay Abacı'dan oluşan divanla toplanan İskenderun Belediye Meclisi, Belediye Meclis Divan Kâtipliği asil üyeliğine Selahattin Sabun (CHP) ve Haydar Güvercin'i (CHP), yedek üyeliklere de Ali Uyar (CHP) ve Murat Kayış'ı (CHP) oy çokluğuyla seçti. Meclis, 1. Başkanvekiliğine Gassan Kuran'ı (CHP), 2. Başkanvekiliğine Emin Dönmez' (AKP) oy birliği ile seçti.

Encümen üyeleri CHP'den

Meclis, İskenderun Belediyesi Encümeni üyeliklerine Hüseyin Tintaş'ı (CHP), Gönül Kütük Güngör'ü (CHP) ve Esin Işık'ı (CHP) oy çokluğu ile seçti.
Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine Tahsin Öztekin (AKP), Gassan Kuran (CHP) ve Mustafa Gedemen (CHP) oy çokluğu ile seçildi. 
Meclis İmar Komisyonu üyeliklerine ise Emin Dönmez (AKP), Ümit Özdemir (Cumhur İttifakı/MHP), Uğur Yayla (CHP), Mecit Boğusoğlu (CHP) ve Ahmet Bülent Bozdoğan (CHP) oy birliği ile seçildi. İskenderun Köçokluğubirliği ile seçildi. 
Gayrimenkul Satış Komisyonu asil üyeliğine Ahmet Gökay (CHP), yedek üyeliğine de Veysi Tarhan (CHP) oy çokluğuyla seçildi.

Belediyenin 2023 faaliyet raporu “oy çokluğuyla”

İskenderun Belediye Meclisi, bu yıl oy birliği ile tatil yapmama kararı alırken, belediyede çalışan kamu personeline Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalanması için belediye başkanı Mehmet Dönmez’e yetki verilmesini içeren İskenderun Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi, belediye başkanlık tarafından meclis gündeminden geri çekildi.
İskenderun Belediye Başkanlığının 2023 Yılı Faaliyet Raporunu görüşen meclis, faaliyeti oy çokluğu ile kabul etti. Meclisin CHP gurubu belediyenin faaliyetine "çekimser" oy verirken, AKP gurubu ise "evet" oyu kullanınca, faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edilmiş oldu. Meclise, denetim komisyonu raporu hakkında yazılı bilgi verildi.

İnşaatlara ruhsat öncesi güvenlik şartı

Meclise gündem dışı 'ilk teklif' Cumhur İttifakının MHP'li üyesi Suat Önde tarafından verilirken, teklif gündeme alındı ve görüşülerek, kabul edildi. Meclisin kabul ettiği bu teklife göre, ilçe sınırları içerisinde yapılan inşaatlarda halkın can güvenliğini sağlamak amacı ile inşaat yapılan alanın güvenliğini (perde ile kapatılması, Işıklandırma vs.) sağlanmadan inşaat ruhsatı verilmemesi oy birliği ile kabul edildi.
Meclis, İSKENT Kent Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. yönetim kurulu ve müdürler kurulunda Belediye Tüzel Kişiliğini temsil etmek üzere İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez’e yetki verilmesini de oy birliği ile kabul etti.
Belediye meclisi, önümüzdeki ay toplantısını 02 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 14.00’da İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapma kararı aldı.
İskenderun Belediye Meclisi, gündemindeki maddeleri görüşüp karara bağlamasının ardından Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşını da okudu.


Anahtar Kelimeler: Meclis komisyonlarını belirledi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

"Mücbir sebep hali en az bir yıl uzatılmalı"

CHP, aleyhte çalışan üyelerini ihraç edecek

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74