Meclis, denetim komisyonunu seçti

İskenderun Belediye Meclisi, bu yıl görev yapacak belediye denetim komisyonunun 3 ismini belirledi.

İSKENDERUN 5.01.2023 15:36:00 0
Meclis, denetim komisyonunu seçti

Kentin tek sergi salonu olarak kullanılan Belediye Sanat Galerisinin tutuklu ve hükümlülerin iş yurtlarında ürettiği ürünlerin satışı için mağaza olarak kullanılması komisyon raporu doğrultusunda red eden Meclis, İSDEMİR'in sınırları içersinde iki parselin önünde denizin 150 bin metrekare doldurulması talebini komisyona gönderdi.

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Belediye Meclisi, bu yıl görev yapacak denetim komisyonu üyelerini belirledi. CHP, komisyonun ü5 üyeden oluşması önerisinde bulunurken, belediye yazı işleri müdürlüğünün 3 üyeli komisyon teklifi AKP ve MHP üyeleri tarafından kabul edildi. 31+1 üyeli İskenderun belediye Meclisi, 28 üyenin katılımıyla toplandı, 4 üyenin mazereti oylamayla kabul edildi.

Oylama öncesi söz alan CHP'li Ali Mutlu, komisyon üye sayısı ne kadar çok olursa farklı fikirlerin o kadar çok olacağını ve bunun da denetim çalışmasına yansıyacağını, komisyonun daha rahat çalışacağını belirtti ve üye sayısının 5'e yükseltilmesini istedi. Yapılan oylamada ise meclis oy çokluğuyla komisyonun 3 üyeden oluşmasına karar verdi.

Gizli oylamayla yapılan ama sadece komisyon sayısı kadar olan 3 aday ismin yer aldığı seçimde İskenderun Belediyesi Denetim Komisyonu Erdem Ünlüçetinkaya (AKP), Seçkin Yıldırımöz (MHP) ve M. Fatin Bereketoğlu'ndan (CHP) oluştu. Belediye denetim komisyonu üyeliğine 26 oyla bir kez daha seçilen CHP'li Bereketoğlu, destek verenlere teşekkür etti ve "İyi bir denetim olacağını şimdiden garanti ediyorum" diye konuştu.

Sanat galerisine 'satışı mağazası' olmayacak

Belediye meclisi, kentin tek sergi salonu olarak kullanılan Belediye Sanat Galerisinin tutuklu ve hükümlülerin iş yurtlarında ürettiği ürünlerin satışı için mağaza olarak kullanılması amacıyla İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğüne tahsis edilmesi teklifini, komisyon raporu doğrultusunda red etti. Belediye yönetiminden gelen teklifte, tahsisin bedelsiz ve bir buçuk yıl süreyle yapılaması önerilmişti. Belediye Meclisi Plan Bütçe Komisyonu, raporunda, kentte başka bir sanat galerisinin olmadığını, belediye kültür müdürlüğünün de taşınabileceği bir yer olmadığı gerekçesiyle tahsisin yapılmasının uygun olmadığını belirtti. Meclis, komisyon raporunu geldiği gibi kabul ederek, tahsis talebini reddetti.

Aralık ayında meclise gelen teklif üzerine konuşan CHP'li üyesi Mecit Boğusoğlu, sanat galerisinin bulunduğu binada belediye kültür müdürlüğünün de olduğunu anımsatmış ve tahsis süresinin çok uzun olduğunu söylemişti. Boğusoğlu, "Orası âtıl bir yer değil, kullanılan yer. Binadaki sanat galerisi ve kültür müdürlüğü ne olacak? Tahsis birkaç ay için değil, bir buçuk yıl süreyle isteniyor. Sanat galerisinden çok çabuk vazgeçmemek lazım" değerlendirmesinde bulunmuştu. Meclisin teklifi kabul etmesi halinde kentin tek sanat galerisi kapanıp yerine ürün satış mağazası açılacak ve İskenderun'da sergi salonu kalmayacaktı.

Denize 150.000 metrekare dolgu istemi

Gündeminde bulunan 27 maddeyi görüşen meclis, İSDEMİR'in talebi, belediye yönetiminin teklifi üzerine İskenderun'un Karayılan Mahallesinde ve İskenderun Demirçelik Fabrikaları A.Ş. alanındaki 506 ve 1306 parsellerin önü liman amaçlı kullanılmak üzere sunulan denizin 150.000 metrekarelik alanın doldurulması ve bunun 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında işlenmesi talebini de görüştü. 

Talep üzerine söz alan CHP'li üye Mecit Boğusoğlu, "Meclis olarak biz, bu şehrin havasını, suyunu, toprağını, çiçeğini, denizini, ormanlarını korumak zorundayız. Bizim asli görevimiz budur. Bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Biz sanayiye karşı değiliz ama sanayi için denizin doldurulmasına karşıyız. Sanayi tesisleri bu planlarını kendi mevcut alanları içerisinde yapsınlar. Tekrar söylüyorum sanayiye değil, denizin, ormanların katledilmesine karşıyız" diye konuştu. Meclis, teklifi görüşmesi için imar komisyonuna gönderdi.

 


Anahtar Kelimeler: Meclis denetim komisyonunu seçti

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00