Meclis, borçlanma yetkisini reddetti

Dörtyol Belediye Meclisi, belediye yönetiminin, kentte asfaltlama yapılması için borçlanma yetkisi istemini reddetti.

GÜNCEL 3.07.2021 16:01:21 0
Meclis, borçlanma yetkisini reddetti

İskenderun/SES

Meclisin açılışında konuşan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, belediyenin geçen ay yaptığı çalışmalar hakkında üyelere bilgi verdi ve yapmayı planladığı bazı konuları paylaştı. Meclis, toplantıda 5 maddeyi gündemine alırken, üyelerin öneri üzerine Beşikgöl mesire alanındaki temizlik çalışmalarının arttırılması kararlaştırıldı.

Dörtyol´da dengeler değişti
Dörtyol belediye Başkanı Keskin´in partisinden istifa etmesi sonrasında belediye meclisinde dengeler de değişti. Meclis, belediye yönetiminin önerilerini 5-6 oya karşılık 20 dolayındaki oylarla red edebiliyor.
Özerli Mahallesindeki küçük sanayi sitesindeki park alanıdaki büfenin 10 yıllığına kiraya verilmesinin tartışma yarattığı oturumda, Cumhur İttifakı Gurup Sözcüsü İsmail Başar, maddenin İmar Komisyonuna havalesini isterken, Cumhur İttifakı meclis Üyesi Süleyman Bahri Özer encümene yetki verilmesini talep etti. Millet İttifakı Gurup Sözcüsü Emre Arık ise binanın ekonomiye kazandırılması ve bir esnafa gelir sağlamasını uygun bulduklarını ve maddenin oylanmasında bir sakınca olmadığını ifade etti. Yapılan oylamada madde 5 çekimser oya karşılık 20 kabul oyu öneri kabul edildi. Meclis, Altınçağ Mahallesine MMK Metalörji ile birlikte yapılan parka Dostluk Parkı ve Çaylı Mahallesindeki parka Çanakkale Şehidi Ali Yılmaz adlarının verilmesini oy birliğiyle kabul ederken, asfalt alımında kullanılmak üzere İller Bankasından 5 milyon lira kredi kullanılması için belediye başkanına yetki verilmesi, Plan ve Bütçe Komisyon üyelerinin görüşleri doğrultusunda 6 kabul oyuna karşılık 21 oyla reddedildi.

Granit taşı ocağı, belediyenin takibinde
Meclis, Kuzuculu Mahallesi Bülke Yaylası mevkiinde kurulması planlanan alçı ve grafit ocağını gündem dışı görüşürken, Dörtyol Belediye Başkanı Keskin konu ile ilgili olarak belediye bünyesinde bir ekip oluşturduğunu ve detaylarıyla incelettiğini belirtti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00