“MEB, tüm öğretmenler ve öğrencilerin sağlığından sorumludur”

Koronavirüs önlemleri kapsamında okullarda yıl sonuna kadar uzaktan eğitim kararına karşın okul öncesi eğitimin sürdürüleceğinin açıklanmasını eleştiren Eğitim Sen, kararın geri alınması gerektiğini savundu.

EĞITIM 21.11.2020 17:12:55 0
“MEB, tüm öğretmenler ve öğrencilerin sağlığından sorumludur”

Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, koronavirüs salgınına yönelik alınan önlemlere karşın sadece ana sınıfı, anaokulu, uygulama sınıflarındaki eğitimin sürdürülmesini eleştirerek, “Alınan kararın gerekçesinin çocukların eğitimi değil çalışan anne babaların çocuklarının bakımı olduğu ortadadır” dedi.

“Öncelikle okul öncesi eğitim kurumlarının eğitim kurumu olduğu, okul öncesi öğretmenlerinin de bakıcı olmadığının altının çizilmesi gerekmektedir” diyen Ünsal, bu karar ile okul öncesi eğitim kurumlarının eğitim kurumu olma özelliğinin ortadan kaldırıldığı ve sadece çalışan anne babaların çocuklarının bakımı görevi verildiğini, bu durumun kurumları aşındırdığını savundu.

Salgının oldukça ciddi bir boyuta ulaştığı günlerde okul öncesi eğitim kurumlarının açılması ile bu kurumlarda çalışan öğretmenler ve eğitim alan öğrencilerin sağlığına yönelik riske dikkat çeken Ünsal, yazılı açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: “MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 20 Kasım 2020 tarihinde, resmi ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumlarının (ana sınıfı, anaokulu, uygulama sınıfları) 23 Kasım 2020 tarihinden itibaren haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacağını açıkladı. Alınan kararın gerekçesinin ise çocukların eğitimi değil çalışan anne babaların çocuklarının bakımı olduğu ortadadır. Toplumsal yaşamın tamamen kapatılması gerektiğinin her gün bilim insanları tarafından ifade edildiği bir dönemde, bu kararı kabul etmemiz mümkün değildir. MEB, tüm öğretmenler ve öğrencilerin sağlığından sorumlu olduğunu unutmamalıdır. Bu kararın gerekçesi anne babaların çalışmasını sağlamaktır. Oysa salgın koşullarında yapılması gereken çalışan anne babalardan birine veya tek anne babalara ücretli izin verilmesidir. Sosyal devletin görevi tüm kesimleri desteklemektir. MEB, öğretmen ve öğrencilerin sağlığı ile haklarını gözetmelidir. Eğitim Sen, bu kararın geri alınması için MEB´e başvuru yapacak, gerekli görüşmeleri gerçekleştirecek ve eğer sorun hala çözülmüyor ise ulusal ve uluslararası mevzuattan kaynaklı tüm haklarını kullanmakta tereddüt etmeyecektir.”


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29