Lisede ´kariyer günleri´

Antakya´da eğitim veren Hatay Fen Lisesi, “Kariyer Günleri” etkinliği düzenledi.

EĞITIM 29.03.2019 10:46:49 0
Lisede ´kariyer günleri´

İskenderun/SES

 Etkinliğe konuk olup, öğrencilerle söşleşi yapan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yakup Hameş ile Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola, üniversite, bölüm, meslek ve yürütülen akademik çalışmaları tanıttı.
Kariyer Günlerinde liselilerle biraraya gelen İSTE Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hameş, meslek seçimi, mühendislik eğitimi, Elektrik-Elektronik eğitimini tanıtıp özel olarak da kendi bölümlerinde yapılan öğretim ve araştırma faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin meslek seçimlerinde çevre zorlaması, değişkenlik gösteren popülarite gibi faktörlerin yanında evrensel anlamda meslek tanımı olmayan aldatıcı reklamlarla mesleki tercihlerini yapmamalarını; bunun yerine kişisel yeteneklerini ön planda tutan yapısal özellikleri ile mutlu olunarak yapabilecekleri ve özgün katkılar sunabilecekleri bir meslek seçimi anlayışının daha verimli olabileceğini belirten Prof. Hameş, “Elektrik-elektronik mühendisleri elektrik üretimi, üretilen enerjinin iletimini sağlamak ve bu sistemlerin projelendirilmesini yapmak, analog ve dijital ortama sahip cihaz ve sistemlerin yapımı, onarımı, geliştirilmesi ve işletilmesini sağlamak, tıbbi elektronik cihazların tasarım, bakım ve güvenliği ile ilgilenmek, iletişim ve haberleşme sistemlerini geliştirmek gibi birçok görevi bulunur” dedi.
İSTE Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yola da, tıp ve teknolojiyi birleştirerek hem tanı hem de tedavi yöntemlerinin gelişmesini sağlayan, henüz tanısı sağlanamayan hastalıkların da tanınmasına imkân veren sağlık ile mühendisliğin iç içe girdiği “Biyomedikal Mühendisliği” ile ilgili bilgi verdi. Doç. Dr. Yola; “Biyomedikal Mühendisliği, tıbbi problemlere mühendislik yaklaşımı ile tanı veya tedaviye yönelik yöntemler geliştirerek çözüm üretilmesini hedefleyen bir mühendislik dalıdır. Biyomedikal mühendisliğinin başlıca amaçları, tıp, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik, biyoloji gibi bilimlerde ortaya konan problemlere, kimya ve mühendislik bilimlerinin temel ilkelerini uygulayarak bu problemlerin çözümünün, bunlarla bağlantılı olarak tanı ve tedaviye yönelik yeni yöntem, cihaz ve yazılımların tasarlanıp geliştirilmesini sağlamaktır. Bunun yanı sıra Biyomedikal mühendisliği, mevcut yöntemleri geliştirerek tıbbi cihaz ve yazılım sistemlerinin sorunsuz şekilde çalışması için nitelikli elemanlar yetiştirir” diye konuştu. ABD´de yapılan bir araştırmaya göre iş bulma imkânının en çok artacağı mühendislik dallarından birinin Biyomedikal Mühendisliği olduğunu ifade eden Doç. Dr. Yola, ülkemizde Sağlık Bakanlığı´na bağlı hastanelerde 200, özel hastanelerde ise 100 yatak ve üzeri kapasitesi olanlarda en az 1 biyomedikal mühendisi bulundurma zorunluluğu getirildiği ifade etti. Söyleşide İSTE Biyomedikal Mühendisliği´nde yürütülen çalışmaları anlatan Doç. Dr. Yola, çalışma ekibiyle birlikte yaptıkları “Karbon Nanotüp ve Grafen Temelli Kalp krizi riskini önceden tahmin eden biyosensör tasarımı” ve “Akciğer kanseri tedavisinde kullanılan antikanser ilaçların etki düzeyinin belirlenmesine” yönelik çalışmaları da anlattı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00