KUDEB binası açıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan KUDEB (Koruma Uygulama ve Denetim Büroları) Hatay Şubesi Hizmet Binası törenle açıldı.

29.05.2017 11:13:19 0
KUDEB binası açıldı

KUDEB´in, ilde tehlike arz eden ve yıkılmaya yüz tutmuş yapıları özel olarak ele alıp, kente kazandırmayı amaçladıdığı belirtildi. İki katlı ve avlulu geleneksel Türk evi olarak tasarlanan, XIX. Yüzyıl Osmanlı mimarisi şekilde inşa edilen KUDEB binasının açılışına, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP PM üyesi Yıldırım Kaya, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü de katıldı.

HBB KUDEB Şube Müdürü Ratibe Buğrahan, “Hizmet binamız HBB Başkanı Savaş´ın Antakya Belediye Başkanlığı döneminde bakımsız halde iken restore edildi. Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca projeler onaylandı ve bu projeler doğrultusunda restorasyon çalışmaları gerçekleştirildi. 4 adet çalışma ofisi, 1 toplantı salonu, 2 yönetici odası ve arşiv odasından oluşmakta. Habib-i Neccar Cami´ye yakın olması, ilk ışıklandırılan cadde Kurtuluş Caddesi´nde ve Tarihi Uzun Çarşı´nın içerisinde bulunması da bizim için ayrı bir önem taşımakta. Aynı zamanda bizim görev ve sorumluluğumuzda olan kültürel miras stoku içerisinde tarihin, estetiğin, mimarinin ve bu kültürün yani Hatay´ın dokusunu bizlere belirleme imkânı sağlayacaktır' dedi.
İstanbul´da 10 senede aynı şartlarda hiçbir şey yapılmadan bekletilen yapıların bulunduğunu ifade eden Savaş ise, 'Biz Uğur Mumcu Bulvarındaki battı-çıktı projesinde bulunanları dört ay gibi kısa sürede mücadeleler sonunda hem oradaki tarihi dokunun kaldırılması hem de mozaiklerin kaldırılması konusunda müthiş bir çalışma gerçekleştirdik. Orada en çok esnafımız yoruldu ama her şey yolunda giderse Uğur Mumcu Bulvarını Ağustos ayının sonunda trafik sirkülasyonunu sağlayacak bir şekilde halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: KUDEB binası açıldı

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00