Koro şefleri konservatuvarda buluştu

Antakya Devlet Konservatuarı´nın Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tekin, koro şefleri ile biraraya geldi.

GÜNCEL 19.04.2019 09:45:36 0
Koro şefleri konservatuvarda buluştu

İskenderun Teknik Üniversitesi´nin kurulmasıyla konservatuvarı İskenderun´da kalan Mustafa Kemal Üniversitesi bünyesinde 30 öğrenciyle öğretime başlayan Antakya Devlet Konservatuarı´nın Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Tekin, Hatay´da çalışma yürüten koro şefleri ile yöneticileriyle tanışma toplantısında bir araya geldi. Dr. Tekin, konservatuvarın yeni kurulmuş olmasına karşın sorunların birlikte aşılabileceğini ve ortak çalışmaların gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Antakya´da gerçekleştirilen tanışma toplantısında Hatay´ın kültürel yapısı yanında yaşayan folklorik değerleri, müzik ve koroların varlığı konuları yanında bu alanda koroların yeri ve önemi, mevcut koroların idari-mali ve teknik sorunları, konser ve etkinlikleri yapacak alanın yetersizliği ele alındı. Mevcut koroların ortak çalışma yürütmesinin de ele alındığı toplantıda kette kültür sanat festivallerin düzenlenmesi konuları da ele alındı.

Eğitime 30 öğrenciyle başladı
Dr. Öğr. Üyesi Erhan Tekin, Mustafa Kemal Üniversitesi´nde açılan konservatuvarın 30 öğrenciyle öğretiminin devam ettiğini belirterek, öncelikli ihtiyacı bina olduğunu kaydetti. Tekin, “Şu an geçici olarak bulunduğumuz bu binada herhangi bir etkinlik yapmada sıkıntı yaşayabiliyoruz. Hataylı İşadamlarının Hatay´a ve Üniversitemize layık bir Konservatuar Binası yaptırarak hem kendi isimlerinin yaşatılması hem de Hataya kültür, sanat ve müziğine önemli katkı sağlayacaktır. Bu Konservatuar´da yetişen öğrenciler gelecekte yapacakları çalışmalar ile hem Hatay´ın hem de kendilerinin isimlerini duyuracaklardır” diye konuştu.

Eski otogara bina önerisi
Bölgede salon yetersizliğine yönelik çözüm önerileri arasında Antakya eski otogar alanının çok amaçlı salon projesine işaret edilen toplantıda, eski otogar alanının böyle bir salon için uygun olduğunu ve konunun Hatay BB Lütfü Savaş´a iletilme benimsendi. Tekin; “Biz Bütün Hatay´a sahip çıkma, tanıma ve araştırmada yanınızda olacağız. Enstrüman temininde, akort işlerinde birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Çünkü Hatay Eğitimin en kalitelisine layık bir şehirdir´ dedi.


Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00