Kentte trafik ´tersine´

HBB, İskenderun´de 61 yolun yönünü değiştirdi

GÜNCEL 10.12.2018 10:12:51 0
Kentte trafik ´tersine´

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planı kapsamında yaptığı planlama ile İskenderun´da 61 noktada yolun yönünü değiştirdi. Dün başlayan yeni trafik düzeni hafta sonu olması nedeniyle sakin trafikte fazla sorun yaratmadı ancak bu haftanın sıkıntılı geçmesi bekleniyor. Toplu taşmayı kullanan birçok yurttaş, sürücüler gibi ne zaman başlayacağı açıklanmayan uygulamanın pazarg ünü sabahtan itibaren başlatmasının şaşkınlığını yaşıyor.

Akın Bodur/İskenderun
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), dün sabah kent trafiğinde yönleri değiştirdi ve kent merkezindeki bir asrı aşan süredir uygulanan ve kullanılan trafik eskiye göre tersine akmaya başladı. Daha önce E-91 karayolu üzerinden kent merkezine giriş için Ulucami Caddesine, çıkış için de Şehitpamir Caddesini kullanan sürücüler, artık tersine olan yeni yol düzenini kullanmaya başladı. Tersine akan trafik sistemi üzerine sürücüler, eski üstgeçit ve pac meydadında görevlendirilen trafik polisi ve HBB zabıtası tarafından uyarıldı. HBB, İskenderun´daki 61 yolun yönünü tersine çevirerek yeniden düzenledi.
Dün sabah saatlerinden itibaren başlatılan kent merkezindeki yeni trafik uygulaması, hafta sonu olması ve trafiğin sakin olması nedeniyle fazla sorun yaşanmadı, ancak birçok sürücünün eski alışkanlık ve yeni sistem bildirilmeden başlatılan yolları kullanmaya devam etmesi üzerine kısa süreli sıkıntılar oluştu. Eski trafik yönünü kullananlar daha çok bisiklet ve motosiklet sürücüleri oldu. Ancak değişiklik sonrası haftanın ilk günü olması nedeniyle bu sabah trafikte sıkıntı yaşanması, özellikle kent trafiğinde tıkanıklığın artacağı endişesi bulunuyor.

Önce güzergah değişti, sonra levhalar
İskenderun kent merkezinde uygulanan trafik akışını dünden itibaren tamamen değiştiren Hatay Büyükşehir Belediyesi, yol üzerindeki trafik levhalarını ise tamamen değiştirmeden uygulamayı başlatması üzerine HBB ekipleri dün yollardaki levhaları sökmeye ve değiştirmeye başladı.

Dolmuş durakları da tamamen değişiyor
HBB´nin başlattığı uyulama üzerine özel halk otobüsü ve dolmuşların durakları da tamamen değişiyor, ancak düne kadar hiçbir durak yeri belirlenmedi. Toplu taşıma araçlarını kullanan şoförler, diğer sürücüler gibi yolu kapatan görevlilerden trafiğin değiştiğini öğrendi ve ona göre kullanmaya başladı. Bir dolmuş soförü, 'Sabah yolu kapatan görevliler trafiğin değiştiğini söyledi ve bizi yönlendirdi. Ama bunun hiç mi altyapısı hazırlanmaz? Altyapısı hazırlanmadan, sürücüler bilgilendirilmeden traik değişimi nasıl uygulandı, anlayabilmiş değiliz' dedi. Bir başka sürücü ise 'Duraklarınız neresi?' sorusu üzerine gülümeyerek, 'Vallahi şimdilik duraklarımız yok. Durakların yerini bilmiyoruz. Yolcuyu istediği yerde ama eski durakların karşı taraflarında indirmeye çalışıyoruz' diye konuştu. Bası özel araç sürücüleri ise 100 yıllık trafik düzeninin ´başlattım oldu´ yaklaşımıyla değiştirilmesini eleştirdi.

HBB değişikliği duyurmuş ama tarih vermemişti
Hatay Büyükşehir Belediyesi, geçen hafta yaptığı açıklamada, Ulaşım Master Planı kapsamında yürüttüğü çalışmaları sürdürdüğünü, yaptığı planlama ile 61 noktada yolun yönünü değiştirdiğini ve ayrıntıların Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığından bilgi edinebileceğini açıklamıştı. HBB´den yapılan açıklamada şunlara yer verilmişti: 'HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından, İskenderun ilçesinin 50 yıllık trafik sorununu çözüme kavuşturacak olan ´İsmet İnönü-Tayfur Sökmen Meydanı Birleştirilmiş Battı Çıktı´ projesinde, İskenderun Kent Merkezi Sirkülasyon Planı yapılarak, trafik akışı yenileme çalışmaları gerçekleştirildi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 15.11.2018 tarih ve 2018/271 sayı ile karara bağlanan trafik sirkülasyonunun kontrolü ve yoğunluğun azaltılmasına yönelik başlatılan çalışmada, battı çıktı kanadına bağlanacak cadde ve sokakların trafik akışı belirleme çalışması yapıldı. Ulaşım Master Planı çerçevesinde hazırlanan ve sirkülasyonu tamamlayan yollardan, Mithat Paşa Caddesinin Şehit Yalçın Aydın Caddesiyle İsmet İnönü Caddesi arasında kalan kısım, 512. sokağın Yaşar Doğu Caddesiyle Şehir Er Ahmet Yaman Caddesi arasında kalan kısım ve Şehir Er Ahmet Yaman Caddesinin Fatih Sultan Mehmet Caddesiyle 512. Sokağın arasında kalan kısım başta olmak üzere toplamda 7 caddenin güzergah planı çift yön olarak belirlendi. Osman Gazi Caddesi Tayfur Sökmen Bulvarına doğru, Şehit Polis Murat Kaya Sokak Tayfur Sökmen Bulvarına doğru, 115. Sokak Tayfur Sökmen Bulvarına doğru olmak üzere 54 sokağın trafik akışı tek yön olarak belirlendi. Levhalandırma çalışmaları devam eden projede sürücüler, trafik sirkülasyonu değişen 61 yolun detayını Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına ulaşarak bilgi edinebilecek.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00