Kardeş Oda´ heyeti İskenderun´da

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ile meclis üyelerinden oluşan heyet İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası İTSO´yu ziyaret etti. Ziyarette ‘bağların güçlendirilmesi ve ortak projelerin hayata geçirilmesi´ yönünde yaklaşımlar değerle

EKONOMI 18.11.2021 11:19:40 0
Kardeş Oda´ heyeti İskenderun´da

İTSO´da gerçekleştirilen toplantıda Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası arasında yürütülen ortak projelerin yanı sıra büyük bir kısmı sona eren Karadeniz´i Akdeniz´e bağlayan bölünmüş yol projesi ele alındı. İTSO Yönetim Turulu Başkanı Levent H. Yılmaz, Hatay´ın ve özellikle İskenderun´un sanayi, limanı, coğrafi konumu, lojistik potansiyeli ve ekonomik yapısı hakkında özet bilgiler verdi, sona gelinen Karadeniz´i Akdeniz´e bağlayan bölünmüş yol projesinin iki bölge arasında sağlayacağı olanakları ele aldı. Yılmaz, “İki değerli odamızın, kardeş oda protokolü kapsamında, bağlarının daha da güçlendirilmesiyle yapılacak müşterek çalışmalar ve işbirliklerinin, her iki bölgeye de değer katacağına inanıyoruz. Karadeniz´i Akdeniz´e bağlayan bölünmüş yol projesine çok büyük bir bölümü tamamlandı. Projenin tamamlanması ile Karadeniz´i Akdeniz´e bağlayan bölünmüş yol sayesinde ticaret artacak ve mesafeler de kısalacak” dedi.

Şahin: Ortak projelerle hareket ediyoruz
Ordu ile İskenderun arasında ortak projelerle birlikte hareket ettiklerini belirten Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin de Karadeniz´i Akdeniz´e bağlayan bölünmüş yol projesini yakından takip ettiklerini söyledi. Şahin, bu projenin tamamlanması ile gerek, ticaret, gerek ulaşım yönünden rahatlama olacak ve ortak çalışma potansiyelini arttıracağını vurguladı.

Önce toplantı sonra Deniz Müzesi gezisi
‘Kardeş oda´ Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri İTSO´daki toplantı sonrası Deniz Müzesini ziyaret etti, İskenderun´un denizcilik ve donanmadaki tarihi değerlerin sergilendiği müzedeki eserler hakkında bilgi aldı.


Anahtar Kelimeler: Kardeş heyeti İskenderun

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,81% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2457,60% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00