Kamu hizmeti desteklenmeli

İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Akın, bakan ve milletvekillerinden raporla destek istedi

EKONOMI 1.04.2020 11:27:44 0
Kamu hizmeti desteklenmeli

İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, Korona virüs kapsamında alınan tedbirlerden kamu hizmeti yapan toplu taşımacılık sektörünün ekonomik olarak etkilendiğini ifade etti ve toplu taşımacılık söktürünün desteklenmesini istedi.

Korona virüs önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesiyle toplu taşıma yapan otobüs ve dolmuşların yolcu sayısının kapasitesinin yüzde 50´sine indirildiğini, Hatay İl Hıfzıssıhha Kurulunun ilçe hıfzıssıhha kurullarına verdiği yetki üzerine İskenderun ve ilin 15 ilçesinde ana caddelerin araç trafiğine kapandığını, kentlerde toplu taşımanın ciddi ölçüde azaldığını anlatan oda başkanı Akın, Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Meclis´te grubu bulunan siyasi partilerden AKP, CHP ve MHP´li Hatay Milletvekillerine oda, birlik ve federasyon olarak hazırladıkları raporları göndererek, destek istediklerini anlatan Akın, 'Yüzde 80 oranında müşterisi azalan ve kamu hizmeti yapan toplu taşımacılık sektörünün desteklenmesi gerekir. Toplu taşımacılık durmadı ve az da olsa kamu hizmeti yapıldığı için sürdürülüyor, ancak bu sektörü ekonomik olarak zora sokmuş durumda' değerlendirmesini yaptı.

Milletvekillerinden raporla destek istendi

Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Suzan Şahin ve Lütfü Kaşıkçı´ya gönderdikleri raporla sektörde yaşanan ekonomik sorunu ve taleplerini anlattıklarını belirten İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, korona virüs tedbirleri kapsamında ekonominin tüm çarkları gibi karayolu ile yük ve yolcu taşımacılığı yapar esnafın da mağdur olduğunu belirttiklerini ifade etti. İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Akın, 'Devletin, dünya ekonomisinde olduğu gibi ülke ekonomisini de etkileyen Corona virüsüne karşı aldığı tedbirlerin akabinde ekonomik destek paketini önemsiyoruz. Lakin, ekonomik paketin esnaflarımız için yeterli olmadığı görüşündeyiz. Dolayısıyla bu ekonomik istikrar paketine ilave edilmesini ve değerlendirmesini isteyip, beklemekteyiz' açıklamasınında bulundu.

'Borçlar yeniden yapılandırılsın'

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´a Hatay Esnaf ve sanatkarları Odaları Birliği tarafından gönderilen talep yazısında esnaf ve sanatkarın sıkıntılarının ifade edildiğini belirten Erol Akın, 13 maddelik istem arasında esnafın aldığı banka ve kooperatiflerden aldığı krediler ile elektrik, su, SSK, Bağ-Kur ve vergi gibi ödemelerin 3 ay süreyle ertelenmesini, tedbir amacıyla kapalı kaldığı sürece kira yardımında bulunulması, sigorta prim ödemelerinde mücbir sebep devam ettiği müddetçe işveren hisselerinin kaldırılmasını, İSKUR üzerinden destek verilmesini, geçmiş borçların faizlerinin silinmesini ve, borçların yeniden yapılandırılması ve ötelenmesini, kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılmaların da bulunduğunu açıkladı. İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Akın, garajlardan alınan giriş-çıkış ücretlerinin kaldırılmasını, güzergah harçlarının bir yıl alınmamasını, ticari vasıflı yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafa akaryakıt desteği verilmesini de istediklerini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: Kamu hizmeti desteklenmeli

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00