“Kaldığımız yerden devam edeceğiz”

Saadet Partisi (SP) GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, parti olarak tüm Türkiye´de olduğu gibi Hatay da da ayrıştırmadan ötekileştirmeden bir seçim süreci gerçekleştirdiklerini belirtti.

SİYASET 5.04.2019 11:05:48 0
“Kaldığımız yerden devam edeceğiz”

İskenderun/SES

 Çalışkan, iddialı oldukları Payas ve Altınözü´nde ise iyi bir oy oranına ulaşılmasına karşın kazanamadıklarını kaydetti. Çalışkan, “Saadet Partimiz kilit parti olmaya devam edecek” dedi.
Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı yerel seçim sonrası belediye başkan adayları, SKM başkanları ve ilçe başkanlarına teşekkür yemeği ve seçim sonrası değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Saadet Partisi GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İl Başkanı Mustafa Eğe, Büyükşehir Adayı Av. Ahmet Yıldız, ilçe belediye başkan adayları, SKM başkanları ve ilçe başkanları katıldı.
Belediye Başkan adaylarının seçim sonuçlarıyla ilgili görüşlerini bildirdiği toplantıda konuşan Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, tüm adaylara ve teşkilat mensuplarına ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak özverili bir seçim süreci yürüttüklerinden dolayı teşekkür etti. “Şimdi herkes milletin iradesine saygı duymak zorunda” diyen Çalışkan, kazananın Hatay, Türkiye olmasını dilediklerini söyledi.
Çalışkan, şöyle konuştu: “Bizler Saadet Partililer olarak tüm Türkiye´de olduğu gibi Hatay´ımız da da ayrıştırmadan ötekileştirmeden bir seçim süreci gerçekleştirdik. Herkesle bir araya gelebilen tek parti olarak bu süreç içerisinde gezmediğimiz mahalle dolaşmadığımız sokak kalmadı. Her haneye ulaşmaya çalıştık. Kendimizi tanıttık projelerimizi anlattık. Biz bu sonuçlardan kendi üzerimize düşeni çıkarıp kaldığımız yerden devam edeceğiz. Arzu ettiğimiz neticeyi aldığımızı söyleyemeyiz. Özellikle Payas ve Altınözü ilçelerimizde çok iddialıydık. İyi bir yüzdelik oy oranına ulaşsak ta kazanamadığımız için üzgünüz. Türkiye geneline baktığımızda oy oranımızı arttırıp birçok ilçe ve belde belediye başkanlıklarını kazandık. Saadet Partimiz kilit parti olmaya devam edecek. Yapılan seçimlerin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyor ve önümüzdeki seçimler için yeniden kollarımızı sıvıyor ve çalışmaya başlıyoruz.”

Payas ve Altınözü´nde seçim sonuçları
Saadet Partisi´nin Altınözü belediye başkan adayı Mehmet Yüksek aldığı 11 bin 158 oy ile yüzde 36,09 oy oranına ulaşmış, ancak Rıfat Sarı yüzde 63,19 oy oranıyla altınözü belediye Başkanlığını kazanmıştı. SP´nin iddia taşıdığı diğer bir seçim çevresi olan Payas´ta ise 10 bin 552 oy alarak yüzde 42,92 ile seçilen Bekir Altan´ı Millet İttifakı´nın adayı CHP´li Ali Oğuz 9 bin 854 oyla yüzde 40,08, SP´nin adayı Recep Baysal 4.085 oy ve yüzde 16,61 oy oranıyla takip etti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00