Kadın üniversitesine karşı ´imza´

Vatan Partisi Öncü Kadın Hatay İl yönetiminin, hükümetin dillendirdiği ´kadın üniversitesi´ne karşı başlattığı imza kampanyası sürüyor.

GÜNCEL 6.08.2019 11:30:44 0
Kadın üniversitesine karşı ´imza´

Akın Bodur/İskenderun

Vatan partisi ve birçok siyasi parti veya demokratik kitle örgütü ile meslek kuruluşları, anayasının eşitliği öngören yaklaşımı ve karma eğitimin desteklenmesi amacıyla kadın üniversitesine karşı çıkıyor.

İskenderun´da imza kampanyası tek gün
İskenderun Kanalı Caddesi üzerindeki Havuzlu Çarşı´da dün imza kampanyasını sürdüren Vatan Partisi Öncü Kadın Hatay İl yönetimi, kampanyayı bu hafta da Antakya, Kırıkhan ve Samandağ´da devam ettireceğini açıkladı. Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir ve yönetimi ile Öncü Kadın İskenderun ilçe yönetiminin de katıldığı imza kampanyasında konuşan Öncü Kadın Hatay İl başkanı Serap Zehal, toplanan imzaların Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne iletileceğini söyledi.

'Cumhuriyet devrimi ile aydınlanmış kadınının ihtiyacı yok'
Zehal, ´Kadın üniversitesine hayır´ başlığıyla İskenderun ve Hatay´da toplanan imza metinlerinin üst tarafında 'G20 zirvesi için Japonya´ya giden Erdoğan açıklamalarında sadece kadınların eğitim gördüğü üniversiteler açılması için talimat vermiştir. Cumhuriyet devrimi ile aydınlanmış Türkiye´nin ve özgürleşmiş Türk kadınının Kadın Üniversitesine ihtiyacı yoktur. Yürürlükteki Milli Eğitim temel Kanunu´na aykırı olan Kadın Üniversitelerini açtırmayacağız' ifadesiyle, düşüncelerini de ortaya koyduklarını belirtti.
İskenderun´daki kampanyanın kısa sürede çok sayıda kişi tarafından imzalanarak, kadın üniversitelerine karşı mücadeleye destek verildiği belirtildi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04