´İstihdamın genişletilmesi´ semineri

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası İskenderun Şubesi, üyelerine yönelik 'İstihdamın genişletilmesi için yeni İş-Kur teşvikleri' konulu seminer düzenledi.

GÜNCEL 23.03.2019 10:04:30 0
´İstihdamın genişletilmesi´ semineri

Nesrin Geyik/İskenderun

 Seminerde, İş-Kur Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel ve SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal da, katılımcılara bilgi verdi. Seminerde, İş Kurumu İskenderun Hizmet Merkezi İş ve Meslek Danışmanı İbrahim Bağırsakçı da sinevizyon destekli sunumla bilgi verdi. Hatay Sosyal Güvenlik Kurumu Hatay Müdürü Bal, '2019 yılında 2.5 milyon yeni istihdam hedefiyle hayata geçirilen istihdam paketinin yaygın şekilde tanıtılması amacıyla Hatay Valiliğinin ev sahipliğinde istihdam seferberliğine start verdik” dedi. Bal, “İşverenlerin 2018´de en az işçi çalıştırdıkları aydaki çalışan sayısına ilave olarak bu yıl Şubat, Mart ve Nisan aylarında sağlayacakları ilave istihdam için 3 ay süreyle ücret desteği sağlanmaktadır. Teşvikten yararlanan işverenlerden bu kişileri 3 ayın sonunda 6 ay istihdam etmesi hedeflenmektedir. Diğer teşvik ise asgari ücret desteği. 2018 yılında işçi çalıştıran işverenlerimize ve 2019 yılında kurulan yeni işverenlerimize her işçi başına 5 lira olmak üzere asgari ücret destek indirimi sağlanacak. Bu da toplamda 150 liraya denk gelmektedir. 5 puanlık indirimin yanı sıra ilave 6 puanlık indirim söz konusu. Bu teşvik ile birlikte işverenlerimizin üzerinde ki sigorta maliyetini yaklaşık 430 lirasını hazine tarafından karşılanacak. Bunlar için işverenlerimizin herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna herhangi bir borcunun olmaması veya borcu varsa da taksitlendirmiş olması gerekiyor dedi. İşkur Hatay İl Müdürü Yüksel de işverenlerin teşviklerden faydalanmasının önemli olduğunu belirtti.
Seminein açılışında konuşan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, 'İstihdam seferberliği uygulamasında bizlere düşen görevleri de en iyi şekilde yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz. Müdürler ve yetkililerin bizlere verecekleri bilgiler doğrultusunda teşvik uygulamalarını yerine getirmek için çaba sarf edeceğiz ve iş verenleri bu konuda aydınlatacağız, bilgiler sunacağız ve teşvik edeceğiz. Teşvik paketinin uygulanması adına biz de teşvik etmiş olacağız. Bu süreçte bir kişiye dahi faydalı olabilirsek, bir kişiye istihdam sağlayabilmek adına bir katkıda bulunabilirsek ne mutlu bizlere' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22