İSTE´de 3 takım final yolunda

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu´ndan üç takım, TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında İnsansız Hava Aracı kategorisinde kavramsal tasarım aşamasını geçti.

EĞITIM 2.04.2022 07:29:45 0
İSTE´de 3 takım final yolunda

Bu sene beşincisi düzenlenen Türkiye´nin havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST heyecanı devam ediyor.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İnsansız Hava Aracı (İHA) teknolojileri hakkındaki farkındalıkları arttırmayı, bu konuda çalışmalar yapmalarını teşvik etmeyi ve ülkenin sahip olduğu rekabet gücünü arttırmayı amaçlayan TEKNOFEST yarışmalarında bu sene de iddialı hazırlık yürütüyor.

Her takıma 10 bin lira TÜBİTAK desteği

İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu´ndan Zeyrekalp, Aybar ve Balamir isimli 3 farklı takım, TEKNOFEST 2022 Uluslararası İHA Yarışmasına yapılan takım başvuruları arasından Sabit Kanat Kategorisi´nde kavramsal tasarım aşamasını geçti. Her bir takım bu aşamayı geçerek ayrı ayrı TEKNOFEST TÜBİTAK tarafından on bin (10.000) Türk Lirası, toplamda otuz bin (30.000) Türk Lirası geliştirme ödeneğine almaya hak kazandı. Takımlar sonraki aşamalarda Detaylı Tasarım Raporu ve Uçuş ve Tanıtım/Rapor Videosu aşamalarında yarışacak.

Geçtiğimiz yıl da Zeyrek Alp takımı geliştirme ödeneği kazanan; bu yıl Zeyrekalp, Aybar ve Balamir Takımların Liderliğini yapan, İnsansız Hava Araçları Teknolojisi ve Operatörlüğü Programında görevli Öğretim Görevlisi ve Havacılık Topluluğu Tepe Kampüs Akademik Danışmanı olan Öğr. Gör. Osman Kümük, “Bu yıl başarımızı üçe katlayarak yapılan yüzlerce başvuru arasından ilk aşamayı geçmek ve on bin (10.000) Türk Liralık geliştirme desteği almaya hak kazandık” dedi.

Geliştirme desteği ile TEKNOFEST 2022´de ilerlemenin ilk adımını attıklarını kaydeden Kümük, rektörlük ve okul yönetiminin yakın desteği ile hazırlandıklarını, bundan sonraki aşamalarda da başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

Konuya ilişkin yapılan yapılan yazılı açıklamada İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci´nin şu değerlendirmesine yer verildi: “Bu yıl Samsun´da düzenlenecek olan TEKNOFEST´te bizde yerimizi alacağız ve ülkemizin milli teknoloji araştırma ve geliştirme faaliyetlerine dâhil olmayı sürdüreceğiz. TEKNOFEST´in Milli Teknoloji Hamlesi için çok önemli bir basamak olduğu farkındayız, öğrencilerimizin ve onlara yol gösteren öğretim elemanlarımızın her zaman destekçisiyiz.”


Anahtar Kelimeler: İSTE takım final yolunda

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49