İSTE´de 15 bin öğrenciyle bilim şenliği

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) merkez kampüsünde düzenlenen ve 'TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri' çağrısı kapsamında desteklenen bilim şenliği Cumartesi günü sona erdi.

GÜNCEL 8.10.2018 10:15:17 0
İSTE´de 15 bin öğrenciyle bilim şenliği

Nesrin Geyik/İskenderun

Sergi, sunum, konferans, kültürel etkinlikler, atölye çalışmaları ile anaokulunda üniversite öğrencilerine kadar farklı yaş gruplarına hitap eden 2 günlük şenliğe gruplar halinde 30 ilden 15 binin üzerinde öğrencinin katıldığı bildirildi.Şenliğin ikinci gününde TÜBİTAK Bilim Toplum kurulu üyesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Kahraman proje yazım süreci hakkında bilgilendirme yaptı, İSTE Mimarlık Fakültesi Bölümü Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sinem Özyurt Ökten Karanlık Gökyüzü Parkları ve Türkiye´de Yapılabilirliği, Prof. Dr. Dursun Koçer Geçmişten Geleceğe Astronomi başlıklı sunumlar gerçekleştirdi. Hatay´dan okul öğrencilerinin teknoloji ve uzayla tanışma fırsatı bulduğu 2 günlük şenlikle ilgili İSTE´den yapılan yazılı açıklamada, “bilimin ışığı Teknoversite´den uzaya ulaştı” denildi. Uzman sunumları ile zenginleştirilen, 60 atölye çalışmasının yapıldığı, simülasyonların gerçekleştirildiği ve teleskoplarla yıldızların tanıtıldığı şenlik ilgiyle karşılandı.

Dereli: Doğru yoldayız
İSTE Rektörü Türkay Dereli, evsahipliğini yaptıkları TÜBİTAK 4007 Teknouzay Bilim Şenliği ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Teknouzay Bilim Şenliği´ne burada ev sahipliği yapmak, bir anlamda ortaya koyduğumuz Teknoversite vizyonunun altını doldurmak adına gurur verici. Ne kadar doğru yolda olduğumuzu görüyoruz. Büyük bir ilgi var. Türkiye artık bir bilim toplumuna dönüşüyor. Teknoloji farkındalığının ve okuryazarlığının artması, teknoloji geliştirme çabalarının artması ve bu çalışmaların meyve vermesi heyecan veriyor. Akademik yılın başında böyle anlamlı bir bilim şenliği ile yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04