İsrail protesto edildi

Müslümanların ilk kıblesi olarak kabul edilen Mescid-i Aksa´yı ibadete kapatan İsrail, İskenderun´da protesto edildi.

DÜNYA 22.07.2017 09:46:10 0
İsrail protesto edildi

Burak Milli/İskenderun

Cuma namazı çıkışı Kaptan Paşa Camisi´nde toplanan grup, önce burada Filistin´de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Daha sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Parkı´na geçen grup İsrail´in Mescid-i Aksa´ya yönelik tutumunu protesto etti.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil´in de katıldığı basın açıklamasında Grup adına bildiriyi okuyan Anadolu Gençliği Derneği İskenderun Temsilcisi Muhammed Zahit Demir, İsrail´in var olduğu günden bu yana İslam ülkelerine terör ihraç ettiğini söyledi.

“Mescid-i Aksa ilk kıblemiz”
İsrail´in, geçtiğimiz Cuma günü Mescid-i Aksa´da üç Müslüman´ı şehit ederek Müslümanları Mescid-i Aksa´ya sokmamak için elinde geleni yaptığını hatırlatan Demir, şöyle devam etti:
'İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa´nın her kapısında sözde İsrail denilen katiller sürüsü bekliyor. Mescid´in kliniği tarumar edilmiş, içerideki tüm depoların kapıları kırılmış, tüm kuyuların kilitleri parçalanmış ve içerisi savaş alanına çevrilmiş durumdadır. Siyonist İsrail, istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa´ya girmesini yasaklamaktadır.'
Belirli çevrelerin elinde olan ekranların ve manşetlerin konuyu yok saydığını ifade eden Demir, Müslümanların birbirinden habersiz kalmadığını aktardı.

“Kudüs bir insanlık sorunudur”
Filistin´de olan biteni yakından takip ettiklerini anlatan Demir, İsrailin yaptıkları karşısında duyarsız kalmayacaklarını ifade etti. Kardeşliğin gereği olarak da tüm Müslümanlara konuyla ilgili onurlu bir tutum ve davranış sergilemeye davet eden Demir, şunları kaydetti:
'Kudüs bir Filistin sorunu değildir. Kudüs bir Arap sorunu değildir. Kudüs bir insanlık sorunudur. Kuru bir toprak davası değil, insanlığın kurtuluşunun kapısıdır. Bunun için diyoruz ki, Kudüs´ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğü demektir. Ümmetin özgürlüğü için bugün Kudüs için birşeyler yapma, Mescid´i Aksa´yı yalnız bırakmama günüdür. Gelin hep birlikte sesimizi yükseltelim. Bütün gücümüzle ve imanımızla Mescid-i Aksa´ya sahip çıkalım. İslam ülkelerinin terörist ile ilişkilerini normal hale getirmesini sürdürmesini ve geliştirmesini onaylamıyoruz. Müslümanlar birlikte hareket ettiğinde küstah İsrail´in ne kadar çaresiz kalacağını da biliyoruz.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57