“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu, Sarıseki mahallesine tır garajı, Akçay ve Güzelçay mahallelerine de tır-kamyon garajı yapacaklarını söyledi.

SİYASET 28.03.2024 16:27:00 0
“İskenderun

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

İskenderun/SES

CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu, Sarıseki mahallesine tır garajı, Akçay ve Güzelçay mahallelerine de tır-kamyon garajı yapacaklarını söyledi. İskenderun'da konteyner çarşı esnafıyla da buluşan Duduoğlu, "Kenti yeniden ayağa kaldırmak ve asgari şartlarda İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz” dedi.

İskenderun'da ağır sanayinin depolama alanlarının yoğun olduğu Sarıseki mahallesinde tır garajı yapacaklarını, lojistik ve maden ocaklarının yoğun olarak bulunduğu Akçay ve Güzelçay mahallelerine de alternatif yollar, tır ve kamyonların kullanıp park edebileceği ikinci bir tır kamyon garajı yapacaklarını belirten Duduoğlu, "Bölgenin bu sıkıntısını da ortadan kaldıracağız” açıklamasını yaptı. 

Duduoğlu, seçilmesi halinde yapacağı hizmetlerle ilgili olarak da şunları söyledi: “İmar planını yeniden hazırlayıp kentsel dönüşümünü sağlayacağız. İskenderun’un altyapı sorunlarını çözeceğiz. İskenderun'a kent meydanları kazandıracağız ve özel günlerde, sosyal kültürel, siyasal ve ticari amaçlar için bu alanı kullanıma açacağız. Kenti yeşil alanlarla donatarak ve sahil şeridini yeniden düzenleyeceğiz. Belediyeye ait olan binaları, şehir içi yolları, park ve bahçe aydınlatmalarını çevreci bir yaklaşımla; güneş enerjisi sistemleriyle aydınlatacağız. Deprem sonrası yeniden yapılandıracağımız İskenderun’u, iklim değişikliğinin etkilerini de dikkate alarak iklime dirençli bir kent konumuna getireceğiz. Otopark sorununu çözmek için kapalı ve açık otoparklar yaparak, trafik yoğunluğunu kalıcı olarak ortadan kaldıracağız."

İskenderun'un olası afetlerde işlevsel olarak görev yapacak Acil ve Afet Durum Yönetim Müdürlüğü’nü oluşturacaklarını ifade eden Duduoğlu, “Acil ve Afet Durum Yönetim Müdürlüğünde afetler için yönetim merkezi, arama kurtarma ekibi ve acil müdahale merkezi kuracağız. Açacağımız psikolojik danışman merkezleri ile 6 Şubat depremi sonrası psikolojik sorunlar yaşayan halka deneyimli psikologlarla halka destek vereceğiz" dedi. Duduoğlu, çeşmesinden akan suların içildiği, esnaf ve halkın belediyecilik hizmetini alabildiği, daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda alışveriş yapabildiği kapalı semt pazarları olan, üniversitede okuyan dar gelirli aile gençlerine karşılıksız burs veren, parklarında oyun oynayan, çocuklara güvenli alanlar oluşturan bir belediye yaratacaklarını ifade etti. İskenderun’u yeniden ayağa kaldırmak ve yaşanabilir hale getirmek için yola çıktığını belirten Duduoğlu, toplumun her kesiminden destek istedi.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19