İskenderun’da Kore Mahallesi açıldı

Türkiye-Güney Kore Parlamentolararası Dostluk Grubu tarafından Meydan Mahallesi’ne yaptırılan İskenderun Kore Mahallesi Konteyner Kenti’nin açılışı törenle yapıldı.

İSKENDERUN 17.07.2023 19:11:00 0
İskenderun’da Kore Mahallesi açıldı

Türkiye’deki Koreliler’in öncülüğünde ülkelerinde yapılan kampanyalar ve kurumsal işbirliğiyle kurulan Kore Mahallesi Konteyner Kenti’nin açılışı TBMM Başkan Yardımcısı Celal Adan ile Kore Ulusal Meclisi Başkan Yardımcısı Chung Woo Taik ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Konteyner kentin açılışı için İskenderun’a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Celal Adan, Kore Cumhuriyeti Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Chung Woo Taik ile beraberindeki Kore heyeti, önce İskenderun Kaymakamlığını ziyaret etti. Kore heyeti, kaymakamlık bahçesindeki Kore Şehitlik Anıtı’na da çelenk bıraktı. Katılımcılar daha sonra İskenderun Kore Mahallesi Konteyner Kenti’nin açılışına katıldı.

Açılış törenine Vali Mustafa Masatlı, Hatay Milletvekilleri CHP’li Nermin Yıldırım Kara, SP’li Necmettin Çalışkan, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AFAD Başkanı Yunus Sezer, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Beyazıt Yumuk ile kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Meydan Mahallesi’ndeki konteyner kentin açılışında konuşan TBMM Başkan Vekili Celal Adan, halkı ve hükümetinin, deprem felaketi sonrasında Türkiye’ye güçlü destek verdiğini belirtti. Güney Kore ile kökleri yüzyıllar öncesine dayanan tarihi dostluğa dikkat çeken Adan, “Türkiye’de Kore desteğiyle kurulan İskenderun Kore Mahallesi zor günlerinde birbirlerinin yardımına koşan uzak coğrafyalardaki iki halkın kardeşliğinin yeni bir nişanesini teşkil etmektedir. Kardeş Kore halkı ve Ulusal Meclis milletvekilleri asrın felaketi olarak tanımlanan bu deprem karşısında Türk halkıyla dayanışma içerisinde olarak kara gün dostu olduklarını bir kez daha ortaya koymuşlardır. Türkiye, Kore ilişkileri tarihi dostluk bağları temelinde gelişmeye devam etmektedir” dedi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı da Hatay’ın eski günlerine kavuşması için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti. Afetlerin aynı zamanda dayanışmanın, ülkelerin ve hakların birbirine yaklaşmasının da vesilesi olduğunu vurgulayan AFAD Başkanı Yunus Sezer de “dost ve kardeş bildiğimiz Kore devletine şükranlarımızı iletiyoruz”  diye konuştu. Sezer, kalıcı konutlara yönelik çalışmaların devam ettiğini, afetzedelerin sağlıklı şekilde yaşamaları için gerekli çalışmaları ortaya koyacaklarını kaydetti.

Kore Cumhuriyeti Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Chung Woo Taik, deprem bölgesinde yaşam normale dönene kadar Kore’nin çalışmalara devam edeceğini belirtti. Taik, “Yaklaşık 70 yıl önce sizin Kore’ye yardım ettiğiniz gibi bugün de acıları paylaşmak için Kore, Türkiye’nin yanındadır” dedi.


Anahtar Kelimeler: İskenderun’ Mahallesi açıldı

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,81% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2457,60% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00