İskenderun´da Nevruz kutlaması

HDP İskenderun İlçe Eş Başkanı Hülya Ateş, 21 Mart Nevruz Bayramının İskenderun´da kutlayacaklarını, geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle yakılamayan Nevruz ateşinin bu yıl yakılacağını belirtti.

GÜNCEL 17.03.2021 15:56:47 0
İskenderun´da Nevruz kutlaması

 

İskenderun/SES
 Nevruz´un, bu hafta sonu, 21 Mart Pazar günü kutlanacağını anımsatan ve tüm toplumsal kesimleri Nevruz alanlarında buluşmaya çağıran HDP İskenderun İlçe Eş Başkanı Ateş, Nevruz Bayramı´nın, kentin Yıldırımtepe Mahallesinde alanda kutlanacağını ve kutlamanın saat 10.00 da başlayacağını belirtti. Yerel müzik grupları ile sanatçı Baran Bozyel´in sahne alacağı Nevruz Bayramına Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ile BP üyelerinin katılacağı belirtildi.
Yöre halkının Nevruz Bayramını kutlayan Ateş, 'Geçen sene pandemi nedeniyle Nevruz´u alanlarda kutlayamadık. Halkımızın sağlığını gözettiğimiz için bundan geri durduk. Aradan bir yıl geçti, yine pandemi koşullarında Nevruz´u karşılıyoruz. Nevruz´u büyük bir kararlılıkla, coşkuyla ve örgütlülükle karşılayacağız. Nevruz kutlamalarını barış, özgürlük, eşitlik kardeşlik ve Özgürlük için Nevruz ateşini bir kez daha yakacağız. Nevruz, hepimizi birleştiren, bizi ´biz´ yapan büyük insanlık idealinin inşası yolunda, onurun ve özgürlüğün yeni yaşamında ve dünyasında buluşmak için yürümekten, yol almaktan başka ne ki? Nevruz, 21 Mart; doğanın uyanışı, canlanışı, dirilişi, kendini yeniden yaratışı, özünü tazelemesidir. Doğanın ruhunun ve zekasının iyileştirici gücünün yeniden ve yeniden can bulmasıdır. O yüzden her kışın sonu bahardır. O yüzden halklar Nevruz´u sevincin, neşenin, mutluluğun bayramı olarak yaşar ve kutlar' açıklamasını yaptı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88