İlk zil çaldı

2017-2018 eğitim- öğretim yılı bugün başlıyor.

EĞITIM 18.09.2017 10:56:56 0
İlk zil çaldı

 Geçen hafta ´uyum süreci´ kapsamında anasınıfı ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için başlayan okul, bugün tüm sınıflar için başlayacak. Ve bu sabah, zil, öğrenci ve öğretmenlerin sınıflarına girmesi için çalacak.

´Bilgi her an yenileniyor´
Hatay Valisi Erdal Ata, okulların açılmasını ve İlköğretim Haftasını kutladı. Vali Ata, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: 'Milletimizin geleceğini emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımızın yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamasının mutluluk ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının; milletimiz ve devletimiz için hayırlı olmasını, evlatlarımıza başarı ve mutluluklar getirmesini temenni ediyorum. Bilginin her an yenilendiği, teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği günümüz dünyasında gelişmeleri takip edebilmek, ülkemizin kalkınmasına omuz verebilmek, dünyaya daha geniş bir açıdan bakabilmek ve bireysel anlamda her açıdan mutlu olabilmek ancak eğitimle mümkündür. İnsanlar; eğitim yolu ile sadece bilgi ve birikim değil aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerleri de kazanırlar. Bu yüzden iyi bir insan, iyi bir vatandaş olmanın temel şartı eğitimdir. Okul ortamı ile birlikte başlayan ve sağlam temeller üzerine kurulan eğitim-öğretim hayatı, çocuklarımızın geleceği için olduğu kadar ülkemizin geleceği için de son derece önemlidir. Bu anlayış çerçevesinde, eğitim camiası başta olmak üzere her kademedeki kamu görevlilerinin en büyük çabası, ülkemizi eğitim açısından daha iyi noktalara taşımak olmalıdır. ´Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran eğitim ordusudur.´ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ifadesinin ışığında bizler de, eğitim alanında eksiklerimizin giderilmesi için var gücümüzle çalışmaktayız. Bu çabaya, imkânlar ölçüsünde katkıda bulunmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu da hatırlatmak isterim. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, eğitim-öğretim camiamıza ve sevgili öğrencilerimize üstün başarılarla dolu bir yıl diliyorum.´´
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, 2017-2018 eğitim- öğretim yılı açılışı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Savaş, mesajında, “İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır. Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı, birer yetişkin olarak, yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır. Çocukları ve gençleri ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan ve yorumlayan bireyler yetiştirmektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe hazırlamak bizlerin vazifesidir. Yarınlarımızın teminatı olan biricik evlatlarımızı milli ve manevi değerlere bağlı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ilke ve devrimlerine sımsıkı sarılan, laik ve demokratik hukuk devletini savunan, vatanını ve milletini seven, hizmet etmek için birbirleriyle yarışan, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirmek hepimizin en büyük isteği ve hedefidir' ifadesine yer verdi.
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ise, 2017-2018 yeni eğitim ve öğretim yılını kutladı. Kimyeci, şunları belirtti: 'Çocuklarımızın, çağın gereklerine göre yetiştirilmesi hususu, toplum olarak en fazla önem verilmesi gereken konudur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim ve öğretim hayatında önemli bir yeri olan İlk ve orta öğretim devamı gelecek uzun bir yolun temelidir. İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye´nin yolu da eğitimden geçmektedir. 2017-2018 eğitim öğretim yılının, başta öğrenci ve öğretmenlerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, çocuklarımızdan hiçbir fedakârlığı esirgemeyen, her zaman onların yanında yer alan ailelerini, öğretmenlerini kutluyor, sevgili çocuklarımıza, gençlerimize başarılar diliyorum.'
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ise şu açıklamayı yaptı: 'Eğitimin ve öğretimin, toplumsal ve kişisel gelişimdeki yeri ve önemi tartışılmazdır. Çocuk ve gençlerimizin, eğitim hayatında yaşadıkları olumsuzlukların ´fırsat ve imkân eşitliği´ ilkesi ışığında asgariye indirildiği, aynı düzeyde eğitim alma haklarının savunulduğu, ezbercilik ve şekilciliğin üzerine kurulmuş olan mevcut eğitim sistemi ile öğrencilerimizin yarış atı gibi koşturulmadığı bir eğitim sistemi kurulmasını temenni ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk´ün daha 1924 yılında öğretmenlerimize hitaben ´Cumhuriyet sizlerden fikri hür, irfanı hür nesiller ister´ deyişini hatırlatarak kıymetli öğretmenlerimize bu zorlu görevlerinde başarılar diliyorum. Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimize zihin açıklığı ve başarılarla dolu bir eğitim yılı temenni ediyorum.”


Anahtar Kelimeler: çaldı

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00