İklim krizine karşı bisiklet turu

İskenderun bölgesinde özel eğitim veren Bahçeşehir Koleji´nin Biz de Farkındayız Kulübü tarafından iklim krizine dikkat çekmek amacıyla bisiklet turu düzenlendi.

SPOR 28.09.2021 18:58:33 0
İklim krizine karşı bisiklet turu

Akın Bodur/İskenderun

 Tur, kentin Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleştirildi. Bisiklet Turu etkinliğine okulun öğrenci ve velileri, öğretmenleri, İskenderun Bisiklet Kulübü, İskenderun Gençlik Merkezi ile bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri de katıldı. Bisiklet turuna katılanların, koronavirüs salgını nedeniyle maske, mesafe ve hijyen konusunda önlem alması da istendi. Tura ilişkin okuldan yapılan açıklamada, 'Geçtiğimiz yıl Hatay´da yaşadığımız büyük ve yaygın orman yangınları, bu yaz yoğun olarak Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşanmış, büyük doğal kaynaklarımızın yanı sıra, maalesef can kayıplarına da neden olmuştur. Hemen peşinden Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketleri de yine büyük kayıplara ve acılara yol açmıştır. Yaşanan bu felaketlerin doğanın dengesinin bozulmasından ve iklim krizi´nden kaynaklı olduğu bilinmektedir' ifadesine yer verildi.
Okul kulübünden yapılan ´Benim geleceğim, benim gezegenim´ adlı manifestoda da şunlara yer verildi: 'Üzerinde yaşadığımız Dünya, bizim evimiz. İklim krizinin farkındayız. Biz çocuklar, büyüklerimizi de bu farkındalığa davet ediyoruz. Doğanın dengesini korumaya, hayvanların, ormanların, denizin ve gökyüzünün yanında olmaya söz veriyoruz. Dünyanın ve geleceğin koruyucuları olarak biz; Enerji kaynaklarını kullanırken sorumlu davranacağız. Doğanın bütünlüğünü bozacak her türlü davranışın karşısında duracağız. Doğanın çocukları olarak bu gerçeği hem arkadaşlarımıza hem büyüklerimize hiç durmadan hatırlatacağız. Tüm dünya çocuklarını, gezegenimizin koruyucuları olmaya çağırıyoruz. Öğrenciler olarak iklim krizine karşı değişimi başlatmaya söz veriyoruz.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00