İki dernek, çalışmalarını değerlendirdi

Evimiz İskenderun Süpürge Derneği ve Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneğinin işbirliğiyle her çarşamba düzenlenen ´geleneksel çarşamba sohbetinde, 2019 yılının değerlendirmesini yaptı, 2020´ye ilişkin yapılması önerilen konular g

GÜNCEL 10.01.2020 11:21:04 0
İki dernek, çalışmalarını değerlendirdi

Akın Bodur/İskenderun

Derneklerin yöneticilerinden Mehmet Berkyürek, iki derneğin geçen yıl yaptığı çalışmaları anımsattı, 2020´de etkinlikleri çeşitlendirmenin yararlı olacağını iade etti. Berkyürek, Mayıs ayında yapılması planlanan Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat etkinliklerinin Çukurova yöresinde gerçekleşeceğini, İskenderun´da da etkinlik yapılmasının önerildiğini, ancak mekansal sorun yaşanma ihtimali bulunduğunu anlattı. Etkinliklerin kentlerin tanıtımını getirdiğini ifade eden Berkyürek, yapılacak etkinliklere diğer kentlerden kuruluşların da katkı sunduğunu, anımsattı. Üyeler iye yaptığı değerlendirmede, İskenderun belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile meslek odaları ve özel okulların alanlarının yapılacak işbirliği ile kullanılabileceğini ifade etti.
Dernek yöneticilerinden Recep Yıldırım da iki derneğin yaptığı etkinlikler ve kentin kültür ve sanat yapımına sunduğu katkının çok önemli olduğunu, İskenderun´da bu işlevi yerine getiren başka bir sivil toplum kuruluşunun bulunmadığını ifade ederek, 'Bu da bize bazı sorumluluklar yüklüyor' diye konuştu. 2020´de genç insanlara daha çok kürsüde yer verilmesinin iyi olacağını belirten Yıldırım, gençlere kürsü vererek, sorumluluklar da yüklenebileceğini kaydetti. Yıldırım, 'Buradaki kürsü, onların gelişmesi, tanınması, tanışmasına zemin hazırlar. Katılımcılar da kent ve bölge, coğrafyayla ilgili bilgileri paylaşma imkanı bulabilirler' dedi. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat etkinliklerinde, kültür ve sanat etkinliğine katılmayı sürdüreceklerini anlatan yıldırım, 'Etkinliğin İskenderun´da yapılabilmesi için salon ve zemin sıkıntımız var. Onu sağlayabilirsek, etkinliklerin bir bölümü İskenderun´da yapılabilir, sağlanamazsa etkinlikler Mersin´de gerçekleştirilecek.Etkinlikler Mersin´de yapılırsa oraya da katılabiliriz; ki tren seferleri bu katılımı ulaşım açısından kolaylaştıracaktır' değerlendirmesini yaptı. Önümüzdeki dönemde tiyatro ve şiir etkinlik önerileri bulunduğunu, bunları değerlendirmek istediklerini de kaydeden Yıldırım, kentin, kültür ve sanat merkezine ihtiyacı bulunduğunu, yerel sanatçıların o merkezde eserlerini ve yeteneklerini değerlendirebileceğini belirtti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07