İHD’den kongre daveti

Kılınç, “Genel kurulumuzda yer almak isteyen insan hakları savunucularını bu onurlu görevde yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

GÜNCEL 26.06.2023 15:11:00 0
İHD’den kongre daveti

İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Eş Başkanı Ayten Kılınç, insan hakları savunucularını 22 Temmuz'da yapılacak 16. Kongreye davet etti. 

Çalışmalarını Mustafa Kemal Mahallesi’nde Cemevi’nin bahçesinde geçici konteyner ofiste yürüten İHD İskenderun Şubesi, 16. olağan genel kurulunu 22 Temmuz’da gerçekleştirecek.

Yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında genel kurula ilişkin duyuru ve daveti yapan Ayten Kılınç, “22 Temmuz'da yapacağımız olağan genel kurulumuzda yer almak isteyen insan hakları savunucularını bu onurlu görevde yanımızda görmek istiyoruz. Bilindiği gibi son dönemlerde hak ihlallerinin yoğun yaşandığı bir süreçte kongremizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bilindiği gibi 6 Şubat'ta meydana gelen depremde en çok etkilenen kentimizde yaşanan sorunlar ve hak ihlallerine karş birlikte olmaya çağırıyoruz. Bu anlamda böylesi hassas bir dönemde bizlerle beraber insan hakları savunucularını aramızda görmek istiyoruz” diye konuştu.

26 Haziran’ın İşkence Görenlerle Dayanışma Günü olduğunu da vurguladığı açıklamasında Ayten Kılınç, şunları kaydetti:

“B.M. İşkence ve Zalim hane insanlık dışı ve onur kırıcı muameleye karş sözleşmeyi 1987 de yürürlüğe girmiştir. Türkiye de bu sözleşmeye imza atmıştır. Ancak Türkiye de ve pek çok devletler tarafından toplumlara karşı insanlık dışı cezalandırma ve yıldırma aracı olarak işkence kullanılmaktadır. Biz İHD olarak işkencesiz bir yaşam Olacağına inanıyoruz ve işkence sona erene kadar mücadelemiz devam edecek."


Anahtar Kelimeler: kongre daveti

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00