'İçmesuyu denize akıyor'

'Aslantaş Barajı suyu kente verilmedi denize akıyor. Bedeli kime?'

GÜNCEL 17.08.2018 11:23:17 0

Akın Bodur/İskenderun

Kentte ayrım yapmadan her mahalleye hizmet ettiğini, kimseyi ötekileştirmediğini ve telefon ve makam kapısının 24 saat açık olduğunu ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 'Önemli olan İskenderun´un birlik ve beraberliği, kardeşlik ruhunun devamı' değerlendirmesini yaptı.
Aslantaş Barajıından kente gelen içmesuyunun ulaştığını ama kullanılamadığını, yöre halkının damacana su kullanmak durumunda kaldığını, kullanıma açılmayan arıtma tesisine 100 milyon lira harcama yapıldığını anlatan Dingil, 'İçmesuyu altyapısı değişti, depolar kuruldu, Aslantaş´tan İskenderun´a kadar gelen güzergahta 15 yerleşim yeri bu suyu kullanıyor. İSDEMİR 5 yıldır aynı suyu kullanıyor, ama biz kullanamıyoruz. Bizim kullanmamız için vananın açılması kaldı ama o vanayı HBB Başkanı Lütfü Savaş açmıyor; Neymiş, su kaynağında kirlilik varmış. Yok öyle bir şey. O suyu 15 yerleşim merkezi kullanıyor. Bize gelince su denize boşa akıyor. Buis lLütfü Savaş´tan bu vanayı bir an önce açmasını bekliyoruz; Yöre halkı da bekliyor ancak su denize akıyor' dedi.

Battı-çıktı´ya eleştiri
Pac Maydanı-Üstgeçit ve Tayfur Sökmen Bulvarı üzerinde yapılan battı-çıktı projesini de eleştiren Dingil, ilk projenin güzel olduğunu ancak değişen ve tamamlanan projenin trafik sıkışıklığına yol açacağını savundu. İlk projede, battı-çıktının Fener caddesi, Ulucami Caddesine çıkışları bulunduğunu iade eden Dingil, 'Bu proje olacağna iki yan yolları birleştirip yapılacak bir proje daha az maliyetli ve daha çok kullanışlı olurdu. Kentte ağız tadıyla bir alt-üst geçit olmadı diye düşünüyorum' diye konuştu. Dingil,”Bize anlatılan proje bu değildi. Trafik sıkışıklığı devam ediyor. Proje değişti. Tam bir randıman alınır mı? Trafik rahatlayacak mı? Bu sorular hala muamma. İnşallah iyi olur diyoruz. Bekliyoruz” dedi.
110 milyon lira bütçesi bulunan İskenderun Belediyesine ikinci el asfalt plantı alındığını, kentin Modern Evlerin üst kısmında bulunan asfalt şantiyesinin kullanıma açacaklarını, kuruluşunun 10-15 günde kuruluşunun biteceğini anlatan Dingil, salı günü düzenlediği basın toplantısında, 'Garantisi var ve araç sıfıra yakın durumda. Eylül ayının ilk haftasında asfalt dökmeye başlarız. Maliyeti ise asfalt alımının dörte biri oranında. Her mahalleye asfalt yapacağız' değerlendirmesini yaptı. Dingil, şunları söyledi: 'Oradaki ekipmanlar araçlar yenileniyor. Orayı tam kapasite çalıştıracağız. Bir ihale yapıyorsun. Bir sokak kala asfalt bitiyor. Orası beklemede kalıyor. Elektrik için yollar kazılıyor, su için yollar kazılıyor. İhale yapmışsın. Asfalt bitmiş orada öyle kalıyor. Şimdi yılın her günü asfalt olacak. Bu sorunu da ortadan kaldırmış oluyoruz.”

122 trafo yeri belediyeden
İskenderun´da elektriklerin yeraltından geçmesine katkı sağladıklarını, kentin elektrik sorunu yaşamaması için TEDAŞ´a 122 trafo yerini bedave verdiklerini anlatan Dingil, 'İskenderun´un yüzde 90 oranında elektrik sorunu kalmadı. Bu aslında büyük bir olay. Asfalt yapımı, yol yapımı kadar önemli' dedi.

Hastane yapımı TOKİ inşaatı bölgesine
Ziraat Bahçesi alanına hastane yapımından vazgeçildiğini ve 250 dönümlük alanın yeniden belediyeye verilmebileceğini ifade eden Seyfi Dingil, 'Hastane yapımı için eşdeğer arsa TOKİ´nin inşaat yaptığı bölgede bulundu. Bu durumda Ziraat Bahçesinin yeri İskenderun halkına hediye edilecek. Belediye olarak Ziraat Bahçesini yeniden almak için harekete geçtik. Oraya böyük bir kent parkı, piknik alanı yapacağız. İnşallah orayı da alacağız ve yeşil alana çevireceğiz' diye konuştu. Dingil,”Bu konuda daha önce eski bakanlığı tarafından hastane olarak düşünülmüştü. Arazinin Bakanlığa devri yapılmıştı. Orası da İskenderun halkının malı olacak. Yeni hastane TOKİ civarına kaydırılıyor. Vatandaşlarımız burada piknik yapabilecek. Çok amaçlı bir park yapacağız. Burayı da kent parkı yapmak için çalışmalara başlıyoruz' diye konuştu.
Feyezan Kanalının sağlı-sollu çevresini bulvara çevireceklerini, Aşkarbeyli´de (Bağlama´da) piknik alanı oluşturacaklarını, İskenderun Balıkçı Barınağı´nın Konacık´a taşınması sonrası belediyeye devri için yazışmalarda bulunduklarını anlatan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kentte 40´a yakın spor kompleksi ve 100´e yakın park yaptıklarını, kentsel dönüşüm için yeniden bir atılama giriştiklerini de söyledi. Belediye olarak birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Dingil, ”Bazı projelerimizde devam ediyor. Spor tesisleri yapımı devam ediyor. Taziye evleri yaptık yapmaya devam ediyoruz. Sosyal anlamda birçok proje devam ediyor. Bunların tek tek söylemek istemiyorum. Yeni parklar, yeni kapalı semt pazarları, asfalt yol kaldırım. Feyezan kanalı projesinin birinci etabı bitti ikinci etap başlıyor. Bu memleket bizim. Hükümetimizle, milletvekilimizle uyum içerisindeyiz” dedi.
Dingil, balıkçı barınağının belediye devredilmesi halinde orayı bir cazibe ve yaşam merkezine çevireceklerini, yazışmaları yaptıklarını ve sonucu beklediklerini de ifade etti. İskenderun´da kentsel dönüşüm projesinin devam ettiğini anlatan Dingil, ”Bu konuda epey bir yol almıştık. Bir vatandaşımız dava açtı. Mahkeme iki yıl sürdü. Şimdi yeniden başlıyoruz. Bu konu çok önemli. Şimdi yeni bir komisyon kurduk. Muhtarlar ile vatandaşlar ile görüşüyor. En kısa sürede projeye yeniden başlayacağız” değerlendirmesini yaptı. İskenderun´un gelişmesini kalkınmasını istemeyen kişilerin bir takım kimselerin dedikodu ürettiğini savunan Seyfi Dingil, açıklamasını şöyle sürdürdü: ”Bizler eleştiriye açığız. Ama hakarete iftiraya karşıyız. ´Onu aldı bunu sattı, yok gitti yok kaldı´. Soğukoluk´ta ev almışım, kaynanamın sandık sandık altını varmış, oğlu şunu yapmış, gibi sosyal medyadan iftira atan ve yazan kişiler hakkında dava açtık. Bunların hepsi dedikodu. Bizim her şeyimiz şeffaf. Aleyhime açılmış dava yok. Benim açtığım davalar var. Müfettişler geldi, teşekkür etti gitti. Çamur at izi kalsın anlayışı kimseye bir şey kazandırmaz. Elinde bir şey olan mahkemeye gitsin. Hepsi iftira dedikodu.”


Anahtar Kelimeler: Seyfi Dingil

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00