'Hiçbir sanatta taklit olmaz'

Mimar Sinan, anılmaya devam ediliyor

GÜNCEL 29.04.2019 10:35:04 0

Nesrin Geyik/İskenderun

Mimarlığın en önemli isimlerinden Mimar Sinan, etkinliklerle anılmaya devam ediliyor.
Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği, Mimar Sinan´ı anma etkinlikleri kapsamında konferans düzenledi. İTSO´da önceki gün düzenlenen konferansta, Dr. Gülay Yedekçi, 'Mimarlık denince' adlı sunum, mimar Doğan Hasol da 'Mimarlık ve kent politikaları” adlı konferans verdi.
İskenderun´daki meslek odası yöneticileri, mühendis, mimar ve akademisyenler ile üniversite öğrencilerinin katıldığı etkinlikte konuşan Dr. Yedekçi, 'Kentlerimizin barınaklardan başlayarak, kent planlamasına kadar yaşanılan bütün çevrenin mimarlık olarak değerlendirilmesi gerekir. Mimarlık, toplum için yapılan bir meslektir ve kentin güncel sorunlarından insanların yaşamsal sorunlarına kadar her birinin politikayla doğrudan ilişkisi bulunmaktadır. Çünkü, kaldırımların yüksekliğine bile politika karar verebiliyorsa, mimarlığın ve insanlığın merkezinde kent politikaları obulunmaktadır' değerlendirmesini yaptı.
Mimarların, Mimar Sinan´ın yapılarını incelemesini öneren ancak incelerken taklit edilmemesi gerektiğini anlatan ve konferans sonrası kitaplarını imzalayan mimar Hasol da, şu değerlendirmede bulundu: 'O dönemin mimarlığı tarım çağı mimarlığıdır. Tarım çağından sonra endüstri çağı başladı. Endüstri çağı da modern mimariyi beraberinde getirdi. Bugün ise bilişim çağındayız. Durum böyle iken 16. yüzyıl camilerini, yapılarını vs. günümüze taklit etmenin pekt de mantıklı bir yanı yoktur. Her şeyden önce mimarlık ana bir sanattır ve hiçbir sanatta taklit olmaz.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2506,57% 0,25
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00