Her hafta bir sanatçı

Her hafta çarşama günü söyleşi, perşembe günleri de sinema günleri düzenleyen Ayna İskenderun Kültür Sanat derneği ile Evimiz İskenderun Süpürge Derneği, pazartesi günleri de müzik dinletisi yapacak.

İSKENDERUN 16.01.2018 17:25:31 0
Her hafta bir sanatçı

Akın Bodur/İskenderun

İSTE öğretim görevlisi Menderes Şereflişan yönetiminde gerçekleştirilecek müzik dinletisi, pazartesi günleri saat 19.30´da başlayacak. Etkinliğe ilişkin bilgi veren Şereflişan, 'Belirli bir sanatçı konsepti olacaktır. O gün kimin müzikleri yapılacaksa hayatına, kişiliğine be üslubuna ilişkin muhabbet de edilecek' değerlendirmesini yaptı.
Menderes Şereflişan, etkinliğin ilk haftasında gitarla Münir Fikret Kızılok´un eserlerini seslendirildi.

Kızılok, dişhekimliği eğitimi alan sanatçı
Kızılok ve arkadaşlarının müzikle tanışmasının ilkokul döneminde 23 Nisan etkinliklerinde başladığını, okul dışı olarak da bazı etkinliklere katıldıklarını anlatan Şereflişan, kurulan ilk gruba ´Fikret Kızılok ve veliahtları´ adı verildiğini söyledi. Lise yıllarında gitarla tanışan Kızılok´un, profesyonel müzik hayatına da o dönemde atıldığını, Barış Manço tarafından da desteklenen sanatçının, üniversitede dişhekimliği eğitimi aldığını ifade eden Şereflişan, 'Üniversite yıllarında ise ´Kaygısızlar´ adlı grubu kuruyorlar. İlk solo plağı da o yıllarda çıkıyor, ancak fazla ilgi görmüyor' dedi.

Türküye yöneldi, müziğinde tahta ve taş kullandı
Protest şarkıcı olarak da tanınan Kızılok´un, 1969´da türküye yöneldiğini anlatan Şereflişan, şunları söyledi: 'Kızılok, o dönemde Aşık Veysel´in türkülerini yeniden yorumluyor. Fikret Kızılok, yaptığı müziklerinde tahta ve taşı da kullanan bir sanatçı. 13 kez Altın plak ve çeşitli ödülleri alan Fikret Kızılok, 1970´li yıllarda ise ´Tehlikeli madde´ adlı grupla müzik yapmaya başlayır. Kızılok´un Nazım Hikmet´in şiirlerine ilişkin eserleri de bulunuyor. Bu eserleriyle de Varşova´da iki ödül almıştır. 1980´li yıllarda ise yeni pop türünde müzik yapıyor o dönemdeBülent Ortaçgil´le de müzik yapıyor. Karacaoğlan´ın eserlerini seslendiren, sözlerini kendi yazdığı eserleri bulunan Fikret Kızılok´un çok sayıda plağı ve başka sanatçıların hazırladığı plakta katkısı da bulunuyor. Son yıllarda kendisini komünist olarak tanımlamaya başlayan Kızılok, geçirdiği kalp rahatsızlığı üzerine kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiriyor. Adı ölümsüzleştirilmek adına Ankara´da bir parka veriliyor.'


Anahtar Kelimeler: hafta sanatçı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04