HDP ‘sahaya inecek´

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, devam eden OHAL sürecine ve HDP Gençlik Meclisi tarafından hazırlanan rapora ilişkin değerlendirmede bulunarak, “4. defa uzatılan OHAL hiçbir zaman AKP ve Erdoğan tarafından kaldırılmayacak. Eğer ha

24.07.2017 11:40:20 0
HDP ‘sahaya inecek´

 

Gençlik meclisi raporu ve Ahmet Yıldırım´ın OHAL sürecine ilişkin değerlendirmesine ilişkin gazetemize de gönderilen HDP´nin yazılı açıklamasında, “Bundan sonra HDP sahayı kullanan bir muhalefet hattı izleyecektir” denildi. Açıklamada Ahmet Yıldırım´ın şu eleştirisine de yer verildi: “Neden OHAL ilan edildi ve nasıl giderilir? Bir siyasi iktidar, olağan koşullardan neden vazgeçer, olağan dışı koşulları neden kullanır, lütuf olarak görür. Bu bir acizlik ifadesidir. Çünkü özgüven sahibi iktidar ülkeyi olağan koşullarda yönetir. Muhalefetin güçlü olmasını önemli görür. Toplumsal meseleleri barışla çözmeye çalışır. Savaş işin ucuzluğudur. AKP, normal koşullarda geçiremediği hükümleri KHK ile hayata geçiriyor. Bunlara KHK değil AHK demek lazım çünkü bazı maddeler Anayasa hükmünde düzenlemeler.”

Gençlerin kaygıları derinleşti
HDP Gençlik Meclisleri tarafından hazırlanan bir yıllık OHAL süresinde gençlerin durumuna ilişkin raporda yer alan tespitler özetle şöyle: “OHAL dönemi gençlerin gelecek kaygılarını daha da derinleştirdi. Genç işsizlik oranı yüzde 22´ye ulaştı. OHAL´in ilan edildiği 20 Temmuz 2016´dan bu yana HDP´li 1839 genç gözaltına alındı. OHAL döneminde 37 öğrenci derneği, farklı illerdeki gençlik merkezleri, gençlik kültür evleri KHK´lerle kapatıldı. Eğitim-öğretim dönemi başlamadan bir milyondan fazla öğrenci öğretmensiz kaldı. Eğitimin bilimsel olmaktan uzaklaşması, niteliksizleşmesi OHAL´le beraber daha da hızlandı. Evrim ders kitaplarından çıkartıldı.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04