HDP Eş Genel Başkanı Temelli: Formül; 7/24 çalışmak

24 Haziran´da yapılacak genel seçim çalışmaları kapsamında Hatay´a gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezail Temelli, çıkartılan tüm KHK ile son iki yılda yapılan icraatların seçim sonrasında iptal edileceğini

SİYASET 23.04.2018 09:24:14 0
HDP Eş Genel Başkanı Temelli: Formül; 7/24 çalışmak


TBMM Meclis Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ve beraberindeki heyetle birlikte, İskenderun ve Antakya´da düzenlenen toplantılara katılan HDP Eş Genel Başkanı Sezail Temelli, 'Ülkede bürokrasi kalmadı, hepsini götürdüler. Merkez Başkanı Başkanı ´dövizi bastıracağım´ diye milyonlarca doları çarçur etti. Bunun bedelini ise halk ödemektedir. Kamu görevlilerinin vazifesi sarayın talimatlarını yapmak mıdır? Yargı da sarayın emrinde; Anayasal suç işliyorlar. Buradan kamu görevlilerine sesleniyorum; Suç barındıran talimatları yerine getirmeyin' dedi.
İskenderun´da Grand Plaza´da düzenlenen ve bazı siyasi parti ile demokratik kitle kuruluşlarının yöneticilerinin de katıldığı ´halkların buluşması´ toplantısında konuşan Temelli, '24 Haziran seçimlerine başlamamıza birileri şaşırıyor. Nasıl bu kadar hazır olduğumuz ve alana indiğimize şaşırıyorlar. Şaşırmanıza gerek yok, biz zaten hazırdık, kararlıydık. Sizi 7 Haziran´da gönderecektik, şimdi o işi 24 Haziran´da tamamlayacağız' diye konuştu.
Kritik bir dönemden geçildiğini ifade eden ve iktidarın bölgede izlediği savaş politikalarının bölge halklarını mağdur ettiğini belirten Temelli, 'Savaş politikasıyla iktidarda kalmayı amaçlayanları, sadece Türkiye halkları değil, bölge halkları da gitmesini beklemektedir. İyi ki yakın bir tarih belirlediler, bu halklar sizden daha çabuk kurtulacak' değerlendirmesinde bulundu.

´Ekonomideki kötü gidiş, seçimle düzelmez´
16 yıldır iktidarda bulunan AKP´nin ülkeyi ve ekonomiyi enkaz haline getirdiğini, tüm değerleri erittiğini, bunu yaratlanların da ´enkazı kaldıracağım´ diyerek birkez daha halkı kandırıp, iktidara gelmeyi amaçladığını söyleyen Sezai Temelli, 'Bir iyilik yapmak istiyorlarsa, biran önce bırakıp gitsinler' dedi. Enkazı kaldırmanın yolunun barışı ve demokrasiyi ülkeye gitirmek olduğunu ifade eden Temelli, 'Bunun için tüm halklar, inançların birlikte mücadele etmesi gerekiyor. Gelin hep birlikte bu enkazı yaratanlardan kurtulalım' dedi. Etkinliğin halayla başladığını anlatan Temelli, 'Çünkü, umudun partisiyiz. Halayla başladık, halayla devam edeceğiz. 25 Haziran sabahı, özgürlük, demokrasi halaylarına duracağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın' dedi. Ekonomideki kötü gidişin erken seçimle düzelmeyeceğini ifade eden HDP Eş Genel Başkanı Sezail Temelli, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Çünkü bu zihniyet, bir talan zihniyetidir. Bu bir savaş iktidarıdır. Savaş politikaları ile ayakta durmaktadır. İktidar, ülkenin ekonomik kaynaklarını, silahlanmaya ve savaş politikalarına aktarıyor. Bu savaş siyaseti, beraberinde ekonomiyi de uçurumun kenarına getirdi. Kalanlar da sarayın kara deliğine, yoksuzluklara gitmektedir. Ülkenin kaynaklarını çarçur edip, kendilerini ve günü kurtadma peşindeler. Bu gidişatın tek sebebi bu iktidar ve Erdoğan´dır. Ama her türden inancın, görüşün halkları yanyana gelmesiyle bu gaspı durdurabiliriz. Gelin faşizme karşı omuz omuza durarak, gücümüze gösterelim. Onlar işte bunu gördükçe korkuyor, korktukça da telaşla kararlar alıyorlar. 24 Haziran seçim kararı da bunlardan birisidir.'

Yan yana mücadele çağrısı
Ülkede kimsenin huzurunun kalmadığını, iktidarın da çıkıp ´ekonomide büyüdük´ açıklamaları yaptığını anlatan Temelli, 'Bunun kime faydası var? Ekonomi büyüdüyse, sorunlar daha da büyüdü. Son iki-üç yılda hangi alanda sorunlar iyileşti? Bu nasıl bir büyümedir? Bu büyümeden kim, nasıl pay alıyor? Bunlar algı gönetimi yapmaya çalışıyorlar. Algı yönetimi için de medyayı, televizyonları ele geçiriyorlar. Buna son vermek için 24 Haziran´da yan yana mücadele etmeliyiz. İki aylık süreci çok iyi değerlendirmeliyiz. Bu iktidarı süpürmek için üzerimize ne düşüyorsa yapcağız. Bunun da şifresi 7/24´tür. Kapı kapı dolaşacağız. 7 Haziran´da yarım bıraktığımız işi, 24 Haziran´da tamamlayacağız. 7/24, umudun, güzel günlerin, demokrasinin, adaletin şifresidir. Biz yürüdükçe, demokrasi yolu açılır' diye konuştu.

Beştaş: Halk, gümbür gümbür yürüyor
Üç gündür Çukurova bölgesinde bulunduklarını, yöre halkının seçim olacağı için mutlu olup, ´biran önce seçim olsun, onları indirelim´ dediğini ifade eden TBMM Meclis Grup Başkanvekili Beştaş da, halkla birlikte demokrasi halayı tutmaya kararlı olduklarını söyledi. İktidarın ülkenin her yerini hapishaneye çevirdiğini ifade eden Beştaş, 'Ama milyonlarca insanı hapishaneye koyacak yer dünyada yok. O duvarları hep birlikte yıkacağız ve hep birlikte özgürlük türkülerini söyleyeceğiz. Farklılıklarımız ne olursa olsun, el ele verirsek, başaramayacağımız hiçbir şey yok. Ve biz bu havayı soluyoruz. Bundan kuşkunuz olmasın. Gümbür gümbür bir halk yürüyor. Özgürlük, eşitlik, adalet, savaş politikalarına karşı oldukları için bu yürüyüşü durduramayacaklar' dedi. AKP iktidarını yalan-dolancılıkla suçlayıp, faşizan baskılar yaptığını, muhalefeti susturmaya, dizginlemeye çalıştığın belirten Beştaş, 'Ama öyle bir şey yok, olmayacak. İktidar bu faşizan baskılarla halkı öyle bir direnişe hazırladı ki, hep birlikte sizi iktidardan göndereceğiz ve arkanızdan baybay yapacağız' dedi ve buu haziranda AKP´yi göndererek, halkla birlikte demokrasi, özgürlük halayları çekileceğini ifade etti.
HDP İskenderun ilçe eş başkanları Ahmet Çahan ve Muhsine Taşan´ın selamlama konuşması yaptığı toplantıya katılanlara seslenen partinin hatay il eşbaşkanı Kerem Nalbant ise iktidar partisi AKP´ye ilk tokadın 7 Haziran´da atıldığını, ikinci tokadın ise 24 Haziran´da atılacağını ifade edep, bunun örgütlenme ve çalışmadan geçtiğini söyledi. Nalbant, 'Başarı bizlerin elinde. Çalışırsak, başarırız' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23