HATSU genel müdürü bayramdan sonra değişiyor

Genel Müdür Çaparali´nin bayramdan sonra görev yerinin değişebileceği mesajını veren HBB Başkanı Lütfü Savaş, “Çok eleştiri aldık. Ben de yoruldum” dedi.

GÜNCEL 28.07.2020 13:40:33 0
HATSU genel müdürü bayramdan sonra değişiyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali´nin görevden ayrılacağı veya emekli olacağı ile ilgili çıkan haberlere açıklık getirdi. 

Katıldığı bir radyo programında konuşan Başkan Savaş, “Mehmet Bey benim liseden sınıf arkadaşım. O günden beri arkadaşız. Bize çok faydalı oldu. Her şeyin bir bitişi var. Biz Mehmet Bey´e tüm Hatay´a yaptığı hizmetler için teşekkür ediyoruz. Bayramdan sonra bir görev değişikliği olabilir. Çok dürüst ve çalışkan bir arkadaşımız ama sosyal ilişkilerinde maalesef toplumla barışık yaşayamadı. Onun sıkıntısını çok çektik. Çok eleştiri aldık. Ben de yoruldum. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her yerde Mehmet Çaparali´den serzeniş dinlemek istemiyorum. Çok dürüst ve çalışkan ama biraz da sosyal ilişkilere dikkat etmek lazım. Şikayetler sadece bu yönde” dedi.

HADO özel şirkete mi verilecek?

Beyzade FM´in canlı yayınında HADO´nun geldiği son aşamanın detaylarını da paylaşan Başkan Savaş, “HADO´yu biz mi yapalım yoksa özel bir şirkete mi yaptıralım şeklinde düşüncelerimiz var. İki seçenek üzerine de çalışıyoruz. Özel şirketler de talip oluyorlar HADO için. Ancak seferlerin Eylül ayında başlaması yalnızca bize bağlı değil. İnşaat bittikten sonra fotoğraflarını çekip ilgili bakanlığa bildiriyorsunuz. Ardından işlemleri başlatıyorsunuz. Bu projeyi biz de yapsak başkası da yapsa başlatmak istiyoruz. Çünkü projemiz Hatay´ın marka değerine katkı sağlar. Hatay´a uzakları yakın eder. Hatay´ın ticaret ve turizm potansiyeline ve kırsal kalkınmamıza da katkı sağlar. Bizim projelerimiz basit projeler değil. Zor projeler ama şehrimizin tanıtımına katkı sağlaması açısından da önemli projeler” açıklamasında bulundu.

EXPO 1 yıl ertelenebilir

Başkan Savaş, çalışmalar ve gündemdeki konulara ilişkin konu başlıklarıyla şunları kaydetti.

“Çalışmalarımız %60´ın üzerinde tamamlanmış durumda. Bu alanlarda torunlarımızın torunlarına bırakacağımız güzel bir medeniyetler bahçemiz olacak. Hatay´da yaşamış medeniyetlerin mozaik ile tasviri var. Alana bu eseri de yapıyoruz. Dünyadaki en büyük mozaik eser olacak. Expo alanında çok amaçlı bir amfi yapıyoruz. Bu alanı 6 ay kendimizi gösterelim diye yapmıyoruz. Geleceğe miras bırakacağımız işler yapıyoruz. Arkeopark yapacağız. Tüm bunlar gezilip görülmesi gereken yerler. Bu vesileyle şehrimizin turizmine de katkı sağlayacağız. Bunların yanı sıra gastronomi sokağımız ve dikey tarım uygulamalarımız olacak. Antalya´daki Expo 6 aylıktı bizim yapacağımız ömürlük olacak. Biz 23 Nisan´a kadar alanımızı yetiştirmek için çabalıyoruz. Ancak pandemi sürer ve insanlarımızın seyahat kısıtlaması olursa o zaman 1 sene ertelemek durumunda kalabiliriz.”

“Su fiyatlarında 30 büyükşehirden 27. sıradayız”

“Elektriğe ve mazota son yıllarda büyük zam geldi. Çok fazla borç ödüyoruz. Şu anda çok yatırım yapıyoruz. 2017 yılının alt yapıya en fazla yatırım yapan belediyesi Hatay Büyükşehir Belediyesi. Bu sene de 800 milyon liraya yakın altyapıya yatırım yapacağız. Şu anda da su fiyatlarında 30 büyükşehir içerisinde 27. sıradayız.”

CHP PM listelerine karışmadım

“İl ve ilçe başkanlığı seçimlerine hiç karışmadım, parti meclis üyesi listelerine de karışmadım. Cumartesi günü büyükşehir belediye başkanları ile genel başkanımızın toplantısı vardı. Sırf Cumhuriyet Halk Parti ailesinden parti meclisine girmek isteyen arkadaşlarımızın elini rahatlatmak için gitmedim. Buradaki il başkanlığı seçimine de gitmedim. Ama seçim boyunca hep ben konuşuldum.”

Şefik Çirkin´e: Kaçak güreşti

“İYİ Parti ile bir sıkıntım yok. Genel Başkan Sayın Meral Akşener´in Hatay´ın kurtuluşu ile ilgili bir tweeti vardı. Biz o paylaşımı kendi genel başkanımız gibi sahiplendik. Hatay´ı sahiplendi ve bizim de millet ittifakımızın bir ortağı. Bu işe Sayın Çirkin ile birlikte başladık. Sonra ortadan kayboldu. Kaçak güreşmek doğru değil. Önce Antakya Belediye Başkanlığını, sonra İskenderun´u istedi. Bu paylaşımı biz yapmadık, genel merkez yaptı. İkisi de olmayınca İskenderun´da farklı bir mecrada siyaset yaptı. Partinin kurucu üyesi iken, biz kendi il başkanımız ve İYİ Parti İl Başkanı ile birlikte koalisyona devam ettik. Ben dostlarımı ve arkadaşlarımı başkalarına göre seçmem. Bir önceki il başkanı Ali Seçer Bey, benimle hareket eden bir arkadaşımızdı. Ben sosyal medyada onunla ilgili hiçbir şey söylemedim. Televizyonda da söylemedim, ilk sefa sizinle paylaşıyorum. Sayın Çirkin atanınca Lütfü beni tebrik etmedi demiş. Seçimde fiilen bizimle olmadı, Ali Bey ile değişince aramadım doğrudur ama mütekabiliyet diye bir şey var. Ben Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanmışım tebrik etmesi lazımdı. Beni aramıyor ve hayırlı olsun demiyor beni tebrik etmeden, hayırlı olsun demeden seni nasıl tebrik edeyim. Ali Bey geçmiş dönem il başkanlığı yapmış, birlikte hareket etmiş ve kader ortaklığı yapmışız halen de dostluğumuz var. Onunla sosyal medyada fotoğraf paylaşılmış diye eleştiriyor. Ben birileri beni eleştirsin veya övsün diye sosyal medyada fotoğraf vermem. Bir dostum veya önemli bir insan gelmişse teşekkür amacıyla paylaşırım. Benim üç başkan vekilim var. Biri de Fedai Yücedal. Sayın Çirkin Fedai Bey´e ‘Hayırlı olsun demeye´ gidiyor. Bana da demesi gerekirdi. Aramızda kanlı bıçaklı bir durum yok. Ben seçim öncesi evine kadar gittim sohbet ettik. Partisi için de dedikleri olmuyor diye koalisyonda dedikleri olmuyor diye bize tavır koymasının bir anlamı yok. Tavır da koyarsa onu ilgilendirir beni ilgilendirmez.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88