"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceklerini söyledi.

SİYASET 28.03.2024 16:43:00 0

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

İskenderun/SES

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceklerini söyledi. Depremin ardından Hatay’ın 7. teşvik bölgesi kapsamına alınması nedeniyle ilde yatırımların artacağını belirten Öntürk, HBB eliyle açacakları meslek kurslarla da işsizlik problemini çözmeyi hedeflediklerini kaydetti. 

İskenderun'un Yıldırımtepe Mahallesi’nde düzenlenen ve Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ile  Cumhur İttifakı'nın İskenderun adayı Mehmet Dönmez'in de katıldığı toplantıda konuşan Öntürk, denizi, dağları, bereketli ovası ve nüfusu ile büyük bir potansiyel barındıran Hatay’da bu potansiyeli kullanamayan ve 10 yıldır kente hizmet üretemeyen HBB yönetiminden 31 Mart’ta kurtulunacağını ifade etti. Öntürk, “Hatay, 186 kilometre sahiline sahip ama plajı, tesisleri yok. Yılda üç ürün alınan ovası var ama ürünlerini pazarlayacak hali yok. Gençliği var, ama bu gençleri işe yönlendirecek, yaşlılarına keyifli vakit geçirmeyi akıl edecek, bir yönetim aklı yok. 1 Nisan itibariyle Hatay’ı imrenilen bir şehir haline getireceğiz” diye konuştu. Öntürk, Hatay’ın gerçek belediyecilik hizmetlerine kavuşması için kendisine ve Cumhur İttifakı adaylarına destek istedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19