Hatay´dan 10 ihraç daha

Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 693 ve 694 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete´de yayımlandı.

TÜRKIYE 26.08.2017 09:21:43 0
Hatay´dan 10 ihraç daha

 

Resmi Gazete´de yayımlanan 693 sayılı KHK ile 922 kişi kamudaki görevinden ihraç edilirken, 57 kişi görevine iade edildi, 13 emekli TSK personelinin rütbeleri alındı ve 6 kurum ve dernek kapatıldı. Kararnameyle Hatay´dan da 10 kişi kamu görevinden çıkartıldı.

İhraçlar İskenderun ve Antakya´dan
693 sayılı kanun hükmünde kararname dünkü resmi gazetede yayınlandı. Kararnamenin kamu görevinden çıkartılanların yer aldığı ekli 1 sayılı listesinde Hatay´dan da 10 kamu görevlisi yer aldı. Hatay Adliyesi´nden bir icra ve bir zabit katibinin yer aldığı listede Türkiye iş kurumundan da 4 kişi kamu görevinden çıkartıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi´nden bir tekniker ve bir mimar, İskenderun ve Antakya beledilerinden de birer memurun kamu görevleri sonlandırılmış oldu. Yükseköğretim kurumlarından ise 120 akademisyen ihraç edildi.

Bir daha kamu hizmetinde çalışamayacaklar
Kamu görevinden çıkarılan bu kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın, rütbe veya memuriyetleri alınacak, bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilemeyecekler. Ayrıca bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecek, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecek, bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacak.
Bu kişilerin silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilecek, oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edilecekler. İhraç edilenler, özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak, pasaportları iptal edilecek.

KHK ile yeni kadrolar açıldı
694 sayılı 205 maddeden oluşan KHK ile ise yeni bazı düzenlemeler ve kararlar alındı. Buna göre; 694 sayılı KHK ile; milletvekillerine seçimler öncesinde ya da sonrasında işlediği suçlardan soruşturma açılabilecek. MİT Müsteşarı´nın tanıklığı Cumhurbaşkanı´nın iznine bağlandı. Özel Harekat Daire Başkanlığı´na 3004, Emniyet Genel Müdürlüğü´ne de 29.000 kişilik kadro tahsis edildi. 4 bin yeni hakim ve savcı alınmasının önü açıldı. Albay ve generaller rütbe süresi dolmadan terfi alabilecek. KHK´nin birinci fıkrası Köy kanunun 74. maddesine yeni bir fıkra ekliyor. Buna göre terörle mücadelede görev alan güvenlik korucuları ile gönüllü güvenlik korucularının, bu görevlerin ifasından doğduğu iddia edilen suçlardan dolayı yapılan soruşturma ve koğuşturmalarda müdafi olarak belirlediği en fazla 3 avukatın ücretinin İçişleri bakanlığı bütçesine konularak ödenekten valilikler tarafından karşılanmasını öngörüyor.

Sağlık il ve ilçe müdürü dönüyor
KHK´nın 187.maddesiylede il ve ilçe sağlık müdürlüklerinin yeniden kurulması düzenleniyor, hastane yönetimi için başhekimlik kadrosu oluşturuluyor.


Anahtar Kelimeler: Hatay ihraç 693 sayılı khk

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29