Hatay´da sakin seçim

15 ilçede küçük tartışma ve kavanın dışında sorun yaşanmadı

SİYASET 1.04.2019 09:23:24 0
Hatay´da sakin seçim

Akın Bodur/İskenderun

1 Aralık tarihiyle seçim atmosferine giren ve YSK´nın açıkladığı seçim takvimi sürecinin 1 Ocak´tan itibaren hızlanmasıyla başlayan 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi, dün yapılan oylamayla sona erdi. 1 milyon 84 bin seçmenin bulunduğu Hatay´da, Hatay Büyükşehir belediye Başkanlığı için Saadet Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Demokratik Sol parti ve bir bağımsız aday yarıştı. 1 milyon 78 bin seçmenin bulunduğu İskenderun´da ise Saadet Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Demokrat Parti seçime katıldı.
Her sandıkta 350 ile 400 arasında seçmenin oy hakkı bulunduğu Hatay ve İskenderun´da, seçim genel olarak sakin geçti. Bazı sandıklarda küçük tartışmalar yaşandı. Ancak, Reyhanlı´nın Karasüleymanlı ve Uzunköy mahalleleri, Antakya´ın Bohşin mahallesi, Defne´nin Yeniçağ mahallesi, Altınözü´nün Kılıçtutan mahallesinde çıkan tartışmaların kavgaya dönüştüğü öğrenildi. Jandarma ve polis tartışma ve kavgalara müdahale etti.
İskenderun´un kırsaldaki mahallelerinde sabah oy kullanımına ilgi daha çok olurken, öğlen ve daha sonrası oy kullanımı sakinleşti. İskenderun kent merkezinde ise tersine bir tablo yaşandı. Çalışanların ağırlı olduğu kent merkezinde oy kullanımında sandıklar öğleye kadar sakin olurken, öğleden sonra sandığa giden seçmen sayısında artış oldu.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin öne çıkan iki adayı Lütfü Savaş ve İbrahim Güler, oylarını Antakya´da kullandı. Millet ittifakının adayı CHP´li Lütfü Savaş, oyunu Vali Teoman İlköğretim Okulunda, cumhur ittifakının adayı AKP´li İbrahim Güler de oyunu Antakya´da kullandı. İskenderun´da öne çıkan adaylardan AKP´li Fatih Tosyalı ve CHP´li Yılmaz Şahutoğlu, oylarını Şükrü Kanatlı İlköğretim Okulunda, DP adayı Mete Aslan da Şemsettin Mursaloğlu Lisesinde kullandı.
Oyunu Antakya´da eşi Gülden Gülüzar Doğan´la birlikte Hatay Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi´nde kullanan Hatay Valisi Rahmi Doğan, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, mahalli idareler seçiminin Hatay ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti. Seçimlerin bir anlamda demokrasinin gücünü oluşturduğunu anımsatan vali Doğan, “İnşallah bu seçim ülkemizdeki demokrasi anlayışını daha da güçlendirecektir' dedi.Vali Doğan, ”Seçimin ilde ve ülkemizde barış ve huzur içerisinde geçmesini ve hayırlı olmasını diliyorum. Herhangi bir olumsuz durum ve huzursuzluk yaşanmadan milletimizin iradesinin sandığa en güzel şekilde yansıyacağını düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı. Millet iradesinin her şeyin üzerinde olduğuna ifade eden vali Doğan, şu değerlendirmede bulundu: 'Demokrasinin mantığı milletin dediğinin olmasıdır. Hatay´da seçimlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde oy kullanabilmesi için ilk günden itibaren gereken tüm tedbirleri aldık. Hatay´da 1.078.420 vatandaşımız, 3.415 sandıkta oy kullanacak. Her sandık bölgesinde güvenlik görevlilerimiz bulunmaktadır. Hatay demokrasi kültürünü özümsemiş bir kent dolayısı ile herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. Ancak en küçük ihtimali düşünerek güvenlik tedbirlerimizi aldık. İlimiz genelinde 7.538 güvenlik personeli görevinin başındadır. Bu husus ilgili olarak GAMER´de bir kriz merkezi oluşturduk. Kriz merkezi sayesinde ilimizde meydana gelen her gelişmeyi yakından takip ediyoruz.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10247,71%-0,86
  • DOLAR

    32,22% -0,06
  • EURO

    34,64% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2393,78% 0,04
  • Ç. ALTIN

    3878,05% -0,38