"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

.

SİYASET 26.03.2024 14:40:00 0

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

İskenderun/SES

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, seçim kapsamında hazırladığı “Hatay Yeniden” vizyonunun kentin aydınlık yarınlarının habercisi olduğunu savundu. Seçimesi halinde, depremde yıkılan Hatay’ın yeniden inşası için yerel, ulusal ve uluslararası kaynakların kullanılacağını ifade eden Cömert, "Hatay’a borcumuz var, ödeyeceğiz" açıklamasını yaptı. 

Cömert, şu değerlendirmede bulundu: "Cumhuriyetimizi sağlam temeller üzerinde inşa eden, Türkiye’nin çağdaş bir ulus devlet olarak güçlü ve tam bağımsız şekilde sonsuza kadar var olmasını sağlayacak ilkeleri belirleyen Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli hedeflerinden biri de Hatay’ın ana vatana katılmasıydı. Ata’mız, bu konudaki hassasiyetini ve kararlılığını ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ söylemiyle dünyaya ilan etmişti. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Hatay, bize Atatürk’ün son emanetidir. Bu anlayışla sorumluluk aldım ve yıkılan Hatay’da depremin açtığı yaraları sarmak, şehri yeniden inşa etmek için hizmete talip oldum. Memleketin yeniden inşası siyaset üstü bir konu ve öncelikle Hataylıların yaşanabilir, çağdaş bir kente kavuşması gerekir. Birleştirici ve kaynaştırıcı anlayış temelinde oluşturduğum 'Hatay Yeniden' vizyonuyla tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, afetlere dirençli, müreffeh, uygar ve yaşanabilir bir şehir inşa edeceğiz. 

Hatay’ın öz evladı olarak sorumluluk aldım ve hayatımın bu bölümünü Hatay’a adadım. Atatürk ve şehitlerimiz ile 40 asırdır bu toprakları Türk yurdu yapan ecdadımızın rahat uyuması için Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var. Hatay’a borcumuz var. Bu borcu ödeyeceğiz. Hatay eskisinden daha iyi olacak."


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19