'Hakim savcı yerine hakim savcılık yapıyorlar'

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş, ´Millet İttifakı´nın Antakya´daki seçim bürosunu açtı.

SİYASET 5.03.2019 10:59:39 0

Antakya/SES


Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Hikmet Hatunoğlu, CHP ve İYİ Parti il ve ilçe örgütlerinin de katıldığı açılışta konuşan Savaş, '10 yıldır Antakya´da sizi çok yorduk ama içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmalarını tamamladık. Ova´da kanalizasyon suları derelere ve sulama kanallarına akıyordu. Kırıkhan, Reyhanlı, Serinyol ve Antakya ilçelerine çok büyük bir arıtma tesisi yaptık. Ovayı temiz suyla buluşturduk. Asi Nehri bizim mi değil mi diye bakmadan 4 yıl uğraştık, projelendirdik ve nehir içerisindeki kanalizasyon borularını toplayarak içerisine temiz su verebileceğimiz bir arıtma tesisi yaptık. Teleferik projemizde çok uzun yol aldık. Gücümüzün yettiği, engellemelerden kurtulduğumuz kadarıyla kentimize hizmet yaptık. Bunu yapanlar maalesef siyasette kendini aktör zannedenlerdir. Aktörleri ‪31 Mart‬ akşamı göreceğiz. Yıllardır iktidarın gölgesinde oldukları için için ellerindeki ‘FETÖmetre´ ile FETÖ´cü ölçüyorlar. Ülkede 10 bin hakim savcı yerine hakim savcılık yapıyorlar. Yani bir ellerinde kara diğer ellerinde yine kara' dedi.
Savaş, şöyle konuştu: “Biz ‪15 Temmuz‬´u hiç tasvip etmiyoruz. Bir anne, çocuğu İçin her türlü cefayı çekerek tüm imkanlarıyla koruyup kollayarak büyütüyor daha sonra da 20 yaşına gelince Peygamber Ocağı diye atfettiğimiz askerlik görevini yerine getirmek üzere askere gidiyor. Bu masum çocuk komutanı ne derse onu yapar. ‪15 Temmuz‬´da da böyle. Bir evladımız gitmiş henüz daha gençliğinin baharında. Tek ideolojisi Türkiye Cumhuriyeti bayrağını dalgalandırmak, güzel bir mehmetçik olmak ve vatanına hizmet etmek. Bu çocuk orada şehit ediliyorsa ve Cumhur İttifakı´nın her iki lideri de bu çocuğu şehit sayıyorsa, biz de saygı duruşunda bulunalım dediğimizde ne suçumuz var?'
CHP Antakya Belediye Başkan adayı Hatunoğlu da seçilmesi halinde yaşama geçireceği projelerini anlattı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00