Grev sürecini kitabında anlattı

İSDEMİR emeklisi ve gazetemizin yazarı Nurullah Er, ikinci kitabı olan 'Korlaşan Ateş' adlı kitabının tanıtımını ve imza gününü yaptı.

GÜNCEL 21.09.2022 17:02:00 0
Grev sürecini kitabında anlattı

Akın Bodur/İskenderun
Er, daha önce de "Amanosların çığlığı" adlı kitabını çıkarmıştı. 
33 yıl önce yaşanan 137 günlük grevi önemsediklerini ve kutlama gereğini hissettiklerini ifade eden Nurullah Er, "Grev onurlu bir mücadeleydi. Onurlu mücadele iki şey için yapılır; biri vatan ve bayrak için, diğeri de emek için. İSDEMİR işçisi, 1980'lere kadar AB ülkeleri seviyesinde ücret alıyor, hakları taşıyordu. Ancak 24 Ocak kararları bu koşullar yok oldu.  12 Eylül darbesi sonrası  emek kesimi susturuldu" dedi. 
İSÇEİD lokalinde düzenlenen tanıtım toplantısında, 33 yıl önce 4 Mayıs'ta fabrikanın kapısına 'bu iş yerinde grev var' pankartı asıldığını anlatan ve İSÇEİD Başkanlığını da yapan Er, "Grevin içindeki oyunları gördük, görmeye çalıştık. Ben de bu grevi yazdım. Bu kitapta çok şey var. O gün (grev sürecinde) dönen dolapları, ayak oyunlarını araştırarak yazdım. Grevde tuttuğum günlüklerden ve sendikanın kaynaklarından yararlanarak kitabı yazdım. Bu kitabı, emek kaybolmasın, diye yazdım" diye konuştu. İSÇEİD eski Başkanlarından Ahmet Keven de, grev sürecinde kendilerine zarar verdiklerini ama fabrikaya, sendikaya zarar vermediklerini belirtti. Grev sürecinde kentteki esnafın yapılan alışverişi borca yazdığını, dolmuşçuların ise hiç para almadığını belirten Keven, "O dönemde şehir halkı bize büyük destek verdi. Yöredeki belediyeler, kuruluşlar dda destek verenler arasında yer aldı" değerlendirmesini yaptı. 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88