'Geride bir kırık gözlük ve kalem bıraktı'

İskenderun´da CHP ilçe binasında düzenlenen anma töreni, Mustafa Kemal Atatürk ve devrim şehitlerinin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı.

GÜNCEL 25.01.2022 15:56:10 0

 

Akın Bodur/İskenderun
Uğur Mumcu´nun 'Sesleniş' adlı şiirinin okunduğu Berfin Taylan´ın yönetimindeki anma töreninde, Selda Bağcan´ın 'Uğurlar olsun' adlı türküsü dinlendi; Mumcu´nun fotoğrafları, karanfil ve mumlarla süslendi.
Ocak ayında birçok aydının katledildiğini ve bunlar arasında Mumcu´nun yanı sıra Gaffar Okan, Bahriye Üçok gibi isimlerin bulunduğunu ifade eden CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, anma törenindeki konuşmasında, 'Memlekette 1990´lı yıllarda ülkeyi etkisi altına alan terör vardı.Rabıta, kontrgerilla denilen terör örgütleri birçok ayrınımızı katletti ve bu toprakları devrimci kanıyla suladı. Ve bunları yazdığı için Uğur Mumcu´da katledildi. O, geride bir kırık gözlük ve kalem bıraktı' diye konuştu. İlk okuduğu kitaplar arasında Mumcu´nun yazdığı ´Sakıncalı Piyade´nin olduğunu anlatan Mansuroğlu, 'Buradan haykırıyoruz; Hepimiz 4Sakıncalı Piyade´yiz. Geçmişte bu terör örgütlerini maşa olarak kullananlar, bugün iş başında' değerlendirmesini yaptı. Günümüzde birçok gazetecinin yazdıkları ve söyledikleri nedeniyle tutuklandığını anlatan Mansuroğlu, 'Bu faşizm değil de nedir, arkadaşlar?' diye sordu ve Mustafa Kemal´in izinden gitmeyi sürdüreceklerini ifade etti. 

Törende konuşan partinin ilçe gençlik kolları başkanı Mert Üs de, Cumhuriyet ve Atatürk aşığı Mumcu´nun 29 yıl önce karanlık güçler tarafından aramızdan alındığını ve o acının bugün de aynı dirilikle olduğunu belirterek, 'Bugün de aydın, vatansever ve Atatürkçü insanları hukuksuzca hapse atarak, susturabileceklerini sanıyorlar' diye konuştu.
Törende, 12 Eylül sürecinde doğum gününde idam edilen İskenderunlu Ali Aktaş da anıldı, Aktaş´ın ailesine yazdığı s on mektup da okundu. Aktaş´la ilgili konuşan Mansuroğlu, 'Bu coğrafyadan çıkmış mücadeleci ve devrimci Ali Aktaş´ı da anıyoru. Şunu bilsinler ki, Ali Aktaş´lar ölmez. İçimizde sonsuza kadar yaşayacaktır' dedi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00