Genç mali müşavirlerden ‘yetersiz´ eleştirisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın açıkladığı ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı´ paketine Hatay Genç Mali Müşavirler Derneğinden (HGMMD) yetersiz olduğu ve kapsamının genişletilmesi gerektiği eleştirisi geldi.

GÜNCEL 24.03.2020 11:16:26 0
Genç mali müşavirlerden ‘yetersiz´ eleştirisi

İskenderun/SES


Açıklanan tedbirlerin, kapsamı bakımdan daha geniş tutulması gerektiğini savunan Hatay Genç Mali Müşavirler Derneği adına yapılan açıklamada verilecek ekonomik desteklerin uzun prosedürlerinin sadeleştirilmesi, kolaylaştırılması ve zaman kaybetmeden uygulamaya konulmasının zorunlu olduğu vurgulandı.

HGMMD, 18 Mart tarihinde açıklanan Ekonomik Kalkanı paketiyle mağduriyetler giderilmeye çalışılsa da 21 maddelik paket içerisinde beklentileri karşılayan maddelerin olmasıyla birlikte eksikliklerin olduğuna dikkat çekildi.

Faaliyetine ara veren işletmelerde çalışan işçilerin tamamının işsizlik fonundan finanse edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, “Eksikliğini gördüğümüz bir diğer madde olan muhtasar ve KDV SGK primlerinin nisan mayıs haziran ödemelerinin 6 şar ay ertelenmesi konusunda başlangıç ayı nisan ayı değil mart ayı olmalıdır” denildi.
HGMMD ´nin yazılı açıklaması şöyle;
“ paylaşmak istediğimiz ve eksik olduğunu düşündüğümüz konuların başında gelen işyerleri kira olan işletmelerin kira ödemelerinde sıkıntıya düşeceğinden bu işletmelere kira desteği sağlayacak faizsiz ve ilk 6 ay ödemesiz kredi verilmesi sağlanmalıdır. Bu uygulama hem mülk sahibinin kira geliri kesilmemiş olacak aynı zamanda kiracı ve kiralayan arasındaki sosyal huzurun bozulmasına engel olacaktır.
Tüm bu veriler ışığında en önemlisi özellikle verilecek ekonomik desteklerin uzun prosedürlerinin sadeleştirilmesi, kolaylaştırılması ve zaman kaybetmeden uygulamaya konulması elzemdir. Necip milletimizin tarih boyu birçok sıkıntıyı birlik ve beraberlik içinde atlattığını biliyoruz, bu sıkıntıyı da sükûnetle panik yapmadan birlik beraberlik içerisinde atlatacağımıza inanıyor biran önce sağlıklı günlerimize dönmeyi temenni ediyoruz.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00